"София Прайд 2013" ще се проведе на 21 септември

31143
"София Прайд 2013" ще се проведе на 21 септември

Шестото ежегодно шествие в подкрепа на равенството на хомосексуалните, бисексуалните и транссексуалните ще се състои на 21 септември, съобщиха от организационния комитет на София Прайд 2013

Шествието тръгва в 15:00 ч. от столичния площад "Независимост". Провеждането на "София Прайд 2013" трябваше да се състои по-рано т.г., но по молба на столичния кмет Йорданка Фандъкова мероприятието бе отложено с оглед гарантиране сигурността на участниците.

Хавай пред легализиране на гей браковете

Губернаторът на Хавай свиква специална законодателна асамблея идния месец, на която ще се дискутира легализирането на гей браковете, ...

"София Прайд 2013" тази година има подкрепата на 14 посолства, на български и чуждестранни организации, отбелязват организаторите. През юни се проведоха "София Прайд Арт седмица" и "София Прайд Филм фест" – събития, оформящи културната програма на "София Прайд 2013".

Във фокуса на "София Прайд 2013" ще бъде законът за забрана на гей-пропагандата, приет неотдавна в Русия. Според организаторите подобни закони са в нарушение на фундаментални човешки свободи и права и са наложени въз основа на клевети и неверни стереотипи за хората с нестанртна сексуална ориентация.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com