София става модерна

5337
София става модерна

София става модерен европейски град, заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Модерна транспортна инфраструктура, зелени системи, модернизиране на детски градини, образование и култура – това са акцентите в проектобюджета на Столична община за 2012 г., посочи Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че направените финансови разчети за 2012 г. са точни и благодарение на заложените буфери през 2011 г., е постигнат добър процент на собствени приходи. Привлечени са и много европейски средства.

Фандъкова: Нямам никакво напрежение, всичко е наред!

Аз лично нямам никакво напрежение, работя спокойно с целия Общински съвет, каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова в от...

„Това ще позволи реализирането на заложената капиталова програма за предстоящата година”, каза още столичният кмет. Според Фандъкова и тази година управата на Столична община ще заложи на строга финансова дисциплина, а средства ще се съкращават от административните разходи.

През 2012 г. ще бъдат изградени 4 буферни паркинга – целта е да се стимулира използването на най-модерния и екологичен градски транспорт, каквото е метрото и да се облекчи трафикът в столицата. Вторият лъч на метрото предстои да бъде пуснат през тази година, заяви кметът на София. Предстои изграждането и на велоалеи, а бул. „Витоша” трябва да се превърне в истинска пешеходна зона, каза още Фандъкова.

„Горда съм, че преди 6 години възстановихме честването на освобождението на София от турско робство, защото само една година след освобождението си градът е обявен за столица на България”, заяви столичният кмет по повод днешното тържествено честване на 134 години от освобождението на София от турско робство.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com