Специални пропускателни пунктове на новогодишния концерт в столицата

22791
Специални пропускателни пунктове на новогодишния концерт в столицата

Зрителите на новогодишния концерт в столицата ще преминават през специални контролно-пропускателни пунктове, където ще се осъществява контрол върху внасянето на забранени предмети в зоната на концерта. Това каза за Агенция „Фокус” Красимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред, управление при ОМП и защита при бедствия” към Столична община.

Дирекция „Обществен ред, управление при ОМП и защита при бедствия”осъществява координацията между Столична община и всички структури на Министерството на вътрешните работи и общинска полиция. Звеното за реакция, ще бъде ангажирано в новогодишната нощ, по-специално с реда около сцената на артистите и тревните площи.

Празнично разписание на някои линии на градския транспорт в София

Във връзка празничното посрещане на Новата година Столична община осигурява движението на масовия градски транспорт (трамвайни мотриси,...

Ще се осъществява контрол към зоната за пиротехника. „Координацията между нас и СДВР е постоянна и ежедневна”, каза Димитров. Ще бъде направено всичко, за да не се стигне до сблъсъци между протестиращите и зрителите на концерта. Служителите на СДВР, както и служителите на Дирекция „Обществен ред, управление при ОМП и защита при бедствия”, ще следят за нормалното преминаване на двете мероприятия. „На концерта ще има КПП- та, на които ще се осъществява контролът върху внасянето на забранени предмети, като боксове, палки, ножове и други. Работата на Столичната дирекция е да не допусне групи от хора, които нарушават обществения ред”, каза Димитров.

Според него, най-честите нарушения на обществения ред са свързани с групи от млади хора, които са с идеята да отидат на концерт, за да се сбият с друга група. Видеонаблюдението, което е към щаба на дирекцията за обществен ред към общината ще спомага за по-доброто наблюдение и за спазването на обществения ред на площада.

Около бежанските центрове, има постоянно полицейско присъствие, което да предотврати евентуални безредици. Димитров обясни, че по негови наблюдения през последните две години не е имало големи щети след новогодишните концерти. Най-често се е налагало извършване на масивно чистене на територията, където е бил концертът.

 

19 месеца е срокът за строежа на завода за боклук в София

Срокът за изграждане на завода за механично биологично третиране на отпадъците на столицата е 19 месеца. Проектирането и изпълнението м...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com