Спипаха организирана група, разпространявала наркотици

5140
Спипаха организирана група, разпространявала наркотици

Служители на ГДБОП и колегите им от СДВР проведоха операция под кодовото наименование "Жълтите". Неутрализирана е организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на столицата.

Акцията е реализирана под наблюдението на Специализираната прокуратура след няколкомесечно разследване на сигнал за организирана престъпна група, завзела част от наркопазара в столицата.

В хода на оперативните действия антимафиотите установили основния играч в престъпната дейност - З.С. /29 г./, известен с прякора Голди, регистриран за престъпления по чл. 354а от НК. За прякото снабдяване на дилърите с наркотици отговарял криминално проявеният М.К. /31 г./, а разпространението на дрогата било поверено на 33-годишната Б.Л., връстника й Л.Н. – Лайзата, Е.Щ./26 г./- Косата, и В.Я. /26 г./ - Пинко.

Справка в полицейския регистър сочи, че лидерът и четирима от участниците в групата са криминално проявени и регистрирани за притежание и разпространение на наркотици. Разследващите стигнали и до адреса на депото – жилище в ж.к. "Западен парк".

Така вчера била планирана и операцията по задържането им. В момент на покупко-продажба на наркотични вещества в ж.к. "Люлин", заедно с двама клиенти, са заловени Б.Л. В.Я. и К.К. /35г./, криминално проявен, регистриран за притежание и разпространение на наркотични вещества, който също бил привлечен в дилърската схема.

Минути по-късно са задържани организаторът и останалите членове на групата. Последвали претърсвания в жилищата им, където са намерени и иззети хероин и кокаин, както и прибори за разфасоването им. В депото антимафиотите попаднали на голямо количество хероин /4 топки прахообразно вещество/ и топка с бяло прахообразно вещество, дало реакция на амфетамин при наркотеста. Продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на участниците в организираната престъпна група.

Редактор: Георги Иванов

Незаконно оръжие и боеприпаси откриха столични антимафиоти

Незаконно оръжие и боеприпаси откриха столичните антимафиоти. Иззети са ловна пушка, два револвера, преправен боен пистолет, кутия с ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com