Споразумение няма

4610
Споразумение няма

Не е постигнато споразумение в спорния текст за промяната на предназначението в Закона за горите на срещата при премиера, съобщи БНР.

Еколозите са предложили нов, алтернативен вариант, срещу който е организацията "Природата за хората и регионите", която защитава бизнеспроектите.

Днес се водят преговори между правителството и екоорганизициите за промени във върнатия от президента Закон за горите. Основният спор е върху текста, позволяващ застрояване на горски терени без смяна на предназначението.

Според коалиция "За да остане природа в България" текстът е "лобистки акт", обслужващ икономически интереси на конкретни хора във вреда на околната среда. Организацията "Природата за хората и регионите", която участва във неделната блокада на път Е-79 в подкрепа на новия Закон, пледира за премахване на бюрократичните пречки за развитието на туризма, включително и промяна на плановете за управление на природните паркове.

Редактор: Петър Проданов

Плевнелиев: С ветото, аз дадох шанс

С налагането на ветото дадох шанс, както на едната, така и на другата страна вместо да блокират пътищата на България, да се съберат за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com