Стартира изграждането на модерен футболен комплекс в Бургас

14826
Стартира изграждането на модерен футболен комплекс в Бургас
Снимка: Getty Images / Guliver

Започва изграждането на модерен футболен комплекс в двора на СОУ „Константин Преславски" в Бургас, съобщи Агенция Фокус.

Съоръжението ще се изгражда благодарение на спонсори и община Бургас по инициатива на детски футболен клуб „Звездичка”. Кметът на града Димитър Николов присъства на първата копка и пожела успех на младите футболисти от клуба. Той пожела младите футболисти скоро да победят младежите на италианския „Лацио” и Бургас да стане все по-известен на футболната карта на Европа.

Бургас е номер едно по разделно събиране на отпадъци

Жителите на Община Бургас са едни от най-съвестните в страната, тъй като тук нивото на разделно събиране на отпадъци е най-високо. Тов...

Кметът се надява скоро да бъде открит най-съвременния спортен комплекс само за детски футбол. По думите на Николов, именно тук ще се кове новото попълнение на футболната слава на Бургас и България. Петър Алексиев, президент на ДФК „Звездичка” каза, че именно Община Бургас е най-сериозният партньор в тяхната кауза. „Този терен ще отговаря на стандартитие на УЕФА за Футбол 7 и Футбол 11. Ще представлява цял комплекс на много високо ниво със съблекални, зали за теория, с изкуствена трева. Това ще е истинска база, на която децата ще могат да приемат турнири от национално и международно ниво”, посочи Алексиев.

Той се надява се за международния турнир през юни комплекса да е завършен. 400 000 лв. е общата инвестиция за изграждането му. Базата ще е на ДФК „Звездичка” и ще се ползва само от клуба като ще се предоставя на учениците от съседното училище за определени часове.

На първата копка днес присъстваха както деца от футболния клуб, така и спонсори, с чиито средства ще се гради комплекса, зам-кмета по Здравеопазване д-р Лорис Мануелян, общински съветници и депутати. Отец Петър отслужи водосвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество