Стартира последният етап от канализацията на Виница

13845
Стартира последният етап от канализацията на Виница
Снимка: БГНЕС

Кметът даде старт на последния етап от канализацията на Виница, съобщи Община Варна.

Проект за над половин милион лева за завършване на канализацията на квартал Виница стартира днес. Кметът Иван Портних присъства на първата копка на дейностите, с които канализационна мрежа на квартала ще бъде завършена на 100%.

Проблемен терен във Варна създава водопроводни аварии

Труднодостъпен терен прави спънки на ВиК, съобщи Петел. За огромни кални локви на ул. „Арх. Костадин Яръмов“ сигнализира и...

Инвестицията е на стойност 576 293,94 лева. Средствата са осигурени от ПУДООС - като безвъзмездна финансова помощ за изграждане на екологични обекти. В края на юни строителните дейности би следвало да бъдатзавършени.

Проектът във Виница обхваща седем канализационни клонове - по улиците "Мария Бацарова",  "Венчан",  "Овеч", "Морски звуци" и "Цар Борис III“. Изпълнител на обекта е „Девня Трейд” ООД, надзорът е възложен на „Трафик холдинг” ЕООД.

„Хората, които живеят във Виница, отдавна очакват решение на проблемите с канализацията, затова положихме много усилия това ще стане факт. В края на миналата година започнахме изграждане на последния етап на канализацията в село Тополи - инвестиция също за над половин милион лева, отново осигурени от Европа. Там проектът трябва да бъде завършен до края на март и селото да получи 100% реализирана канализационна система", обясни Иван Портних.

„Ще работим още по-усилено за привличане на европейски средства в новия програмен период. Знаете, че един от основните ни приоритети е осигуряване на проектна готовност, защото, за да имат успех усилията ни, трябва да реагираме бързо. Ще илюстрирам това със следния пример – успяхме да кандидатстваме с готови технически проекти за над 150 млн. лв. пред междуведомствената комисия по фонда „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Така че, важно е общината да бъде в проектна кондиция, за да използваме всяка възможност за привличане на допълнителни средства за Варна”, подчерта кметът на града.

Пет основни приоритета са заложени в новия бюджет на Варна

Пет основни приоритета са заложени в бюджета на Варна за 2014 година, отбеляза кметът Иван Портних на пресконференция в общината. Запа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com