Строежът на кръстовището при Семинарията върви по план

19301
Строежът на кръстовището при Семинарията върви по план

Проверката на кръстовището установи, че проектът върви в срокове. Разбира се, исках да тръгна и малко изпреварващо, защото тук е затруднено движението, но към този момент са изпълнени голяма част от изискваните дейности. Това каза Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на изграждане на кръстовище на две нива при Семинарията, предаде „Фокус”.

„В края на месец април въведената временна организация за движение по северното платно ще се обърне огледално, за да продължи работата. Ще бъде затворено северното платно”, каза Фандъкова.

Промени в движението на кръстовището до Семинарията

Във връзка с изграждането на кръстовището на бул. "Пейо Яворов" ул. "Стоян Михайловски" при Семинарията се въвежда нова организация на ...

„В края на месец юни и началото на месец юли очаквам вече да бъде напълно завършен проектът. Няма как да минем без пълно затваряне на движението в началото на юни за около една седмица, когато ще се прави цялостното преасфалтиране. До тогава движението ще се извършва както в момента – със затруднения”, каза Йорданка Фандъкова.

„За участъка при Семинарията се предвижда да се изгради и пешеходен подлез с възможност за преминаване и на велосипедисти. Той вече е готов на 80%, тоест скоро време очакваме да бъде завършен. Облекчението на движението след завършване на проекта се очаква да бъде чувствително. Видяхме ефекта след ремонта на кръстовището на Телевизионната кула. Тук ефектът ще бъде приблизителен”, каза Фандъкова.

Към началото на месец март 2014 година е изпълнено долното ниво на естакадата по бул. „Пейо Яворов” - бул. „Стоян Михайловски”. Изграден е нов водопровод (южен локал), нова канализация, нова тръбна мрежа, електро и телефонизация, както и прехвърляне на всички кабели в северния локал. Изпълнява се изпълнението на трасето от страната на трамвая по източната част по бул. „Стоян Михайловски” и по западната част на бул. „Симеоновско шосе”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com