Строежът на пречиствателната станция във Видин започна

16143
Строежът на пречиствателната станция във Видин започна
Снимка: wikipedia.org

Със символична първа копка вчера бе даден старт на строежа на пречиствателната станция във Видин.

Строежът на обекта е по проекта за водния цикъл, който се изпълнява от декември миналата година.

"Пречиствателната станция е с капацитет да обслужва 56 000 жители. Тя е втори, завършващ етап на целия воден, както обичаме да го наричаме- проект за над 75 милиона лева, който се реализира на територията на Видин"- съобщи кметът Герго Гергов, цитиран от БНР.

Полицията залови извършителя на кражба от аптека

Заловен е извършителят на кражба на пари от аптека в центъра на Брегово, след като е бил разкрит от служителите на участък „Полиц...

Стойността на пречиствателната станция е 25 милиона лева, а целият проект е за над 75 милиона лева. Близо 58 милиона от тях са осигурени по Оперативна програма "Околна среда", а националното финансиране е в размер на 14 милиона лева. От близо 10 милиона, на 2 милиона и 700 хиляди лева е намалено финансирането от страна на Община Видин, съобщи кметът Герго Гергов.
Успех на проекта пожела областният управител Кръстьо Спасов, който отбеляза, че изграждането на модерна ВиК инфраструктура е сред приоритетите, заложени в Стратегията за развитието на  региона. 

"Започваме новия програмен период с големи и важни инфраструктурни обекти. Днес сме свидетели на стартирането на един обект, за който се говори от толкова много години, но само след няколко месеца той ще бъде факт. Пожелавам успешен старт на строителите и в края на тази година да се поздравим с нова пречиствателна станция"- каза областният управител.

Досега са извършени 30% от дейностите по проекта за водния цикъл на Видин. Изпълнението му трябва да приключи до началото на октомври.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com