Строителството на разширението на метрото напредва по план

13149
Строителството на разширението на метрото напредва по план

В доста напреднала фаза на изпълнение е третият етап от проекта за разширение на софийското метро. Това заяви директорът на Столичния метрополитен инж. Стоян Братоев, предаде Фокус.

„Първият ЛОТ от Цариградско шосе до летището се състои от четири метростанции - двете са в ж.к. „Дружба“, третата е в индустриалната зона и последната е непосредствено до летищния терминал. Общата дължина на този ЛОТ е 5 км, уточни Братоев и добави, че втората станция на метрото в „Дружба“ ще има директна връзка с националната железопътна мрежа, тъй като част от инфраструктурата по този проект предвижда изграждането на малка жп гара, където директно от метростанцията ще може да се излиза на перона.

Неизвестна фирма блокира търга за третия лъч на метрото

"Викс груп", която е еднолична собственост на Ангелина Златарска, блокира търгът за строителството на третия лъч на столичното метро. Т...

Директорът на Столичния метрополитен съобщи още, че вторият ЛОТ е с дължина близо 3 км и включва три метростанции. ЛОТ-ът започва от съществуващата метростанция в ж.к. „Младост“ 1, излиза на бул. „Александър Малинов“, където е втората станция на метрото и завършва в началото на ж.к. „Младост“ 4 при Бизнес парка.

„Станциите са разположени така, че да могат да обслужват в максимална степен прилежащите микрорайони на ж.к. „Младост“, както и бъдещото застрояване, планирано западно от бизнеспарка“, отбеляза Стоян Братоев. По думите му стойността на двете отсечки е 75 млн. евро за ЛОТ 1 и 44 млн. евро за ЛОТ 2, а строителството трябва да завърши през месец април 2015 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com