Студенти в Кърджали се обявиха против окупациите

16985
Студенти в Кърджали се обявиха против окупациите
Снимка: БГНЕС

Група студенти във филиала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в Кърджали излязоха тази сутрин на протест срещу окупациите на висшите училища, предаде БГНЕС.

Младежите, организирали се вчера във Фейсбук, издигнаха плакати с надписи "Окупацията не е реформа", "Герои под наем ни лъжат", "Не на политиката в образованието", "Не окупирайте правото ми да уча" и др. Сградата бе осъмнала с разлепени листовки с призива "Колега, събуди се!" и с исканията за образование без такси, за ремонти на всички общежития, повече пари за библиотеките, по-високи стипендии и безлихвени студентски кредити.

"Ние сме против протестите на политическа основа, не подкрепяме политическите искания, отправяни от колегите в София и други градове. В Кърджали няма окупация, но не е казано, че няма да има", заяви Йозкан Али. Той уточни, че акцията им е превантивно действие в случай, че някой реши да попречи на нормалните занятия. Акцията ни е спонтанна, няма нито един сред нас, който да е обвързан с политическа партия, допълни Али. Студентът по икономика в Свищов Емин Халил научил за протеста в Кърджали от социалните мрежи и бе дошъл да го подкрепи. "Университетът не е територия за окупация. Който иска да упражни правото си на глас, да излезе на площада при останалите, вместо да пречи", посочи той.

Младежите подчертаха, че нито са "за", нито "против" оставката на парламента, както и че студентите трябва да влязат в аудиториите, за да учат. Все повече се налага мнението, че нивото на образованието у нас е ниско, а с подобни протестни окупации се отчайват и бъдещите студенти, коментираха те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com