Създадоха фондация на името на Пламен Горанов

11754
Създадоха фондация на името на Пламен Горанов

Във Варна вече има фондация на името на самозапалилия се Пламен Горанов, превърнал се в символ на протестите срещу управлението на ГЕРБ и на бившия варненски кмет Кирил Йорданов, предаде БГНЕС. Тя беше учредена в Градската Художествена Галерия.

Събитието бе съпроводено от изложба на 9 от неговите вече публикувани фотографии. Фондацията е създадена с мисията да съхрани наследството на Пламен Горанов и да окуражи съзидателното у всички българи.

Пламен Горанов се самозапали в знак на протест на 20 февруари тази година, по време на големите протести срещу управлението на ГЕРБ и на кмета на Варна Кирил Йорданов.

Варна и България ще помнят вечно Пламен

Грамадата от камъни в памет на Пламен продължава да расте пред община Варна, предаде БГНЕС. Голяма част от грамадата е затрупана с цве...

Пламен беше човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Той активно се включва в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. Отчаян от положението, той се самозапали пред сградата на община Варна.

Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му, но без успех. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com