Татяна Дончева: Западняците са лицемерни и не мислят за другата гледна точка

28810
Татяна Дончева: Западняците са лицемерни и не мислят за другата гледна точка
Снимка: БГНЕС

Вече минаха достатъчно години от 11 септември, за да осъзнаем, че това, което се случи в САЩ, не е пик и настроенията срещу западната цивилизация растат. Тези хора, които не са част от Запада – от арабската цивилизация, не възприемат света като нас. За нас свободата на словото е основен фундамент на обществото ни, но дали е така за изповядващите ислям? Когато някой прави години наред карикатури на техния пророк, защо да не се замислим дали това не е считано за посегателство срещу исляма от мюсюлманите? Обръща ли Западния християнски свят внимание на другата гледна точка? Всички тези въпроси бяха зададени от Татяна Дончева в студиото на Нова телевизия, която беше категорична, че Западна Европа е лицемерен свят и разделението в обществото на местни и чужди е много дълбоко и само на повърхността можем да говорим за мултикултурен ЕС.

Западноевропейците не искат да приемат имигрантите като равни – искат ги за миене на чинии. В „белите общества” смятат, че нещата стават с дресировка, но това не е така. Това е мнението ми, не искам да го натрапвам на никого, подчерта Дончева.

Повдигнаха три обвинения на Гриша Ганчев

Бизнесменът Гриша Ганчев с три обвинения в съда. Става въпрос за захарната афера от 2012 година, когато бе задържан и синът на собствен...

Също е, че очевидно службите за сигурност на Запад са много по-развити. Когато обаче трябва да се съжителства с хора, които възприемат света по различен начин, явно няма как службите да те опазят – видяхме вчера. А българските служби не само не са подготвени за такова предизвикателство, но не са подготвени за далеч по-елементарни неща. Сегашното правителство може да направи следното – да събере „последните мохикани” от службите и да получи от тях съвет какво може да се направи, за да бъде по-защитена България. Нямам обаче съмнение, че Владимир Писанчев и ДАНС сега са тотално неподготвени, защото те сега обслужват само бизнес интереси.

Делото срещу Гриша Ганчев

По думите на Дончева, която е адвокат на известния бизнесмен, делото срещу Гриша Ганчев се гледа по искане на самия Ганчев.

Дончева заяви, че не е получила обвинителния акт от прокуратурата и заяви, че не знае срещу Ганчев да е повдигнато обвинение за укриване на данъци в особено огромни размери. Във вестниците се появи факт от случая още от 2012 година, който не беше доказан и този факт сега се намесва. Елате в съдебната зала и вижте какво е станало. Законът трябва да се спазва, а прокуратурата го извращава. Според закона разследването срещу някого продължава две години, а след това всеки може да поиска правосъдие, за да се защити. Обвинението обаче вади лист от това досъдебно производство и го тиражира като ново дело, което е недопустимо, подчерта Дончева.

Гриша Ганчев на практика отстрани Цветан Василев от "Петрол"

Собственикът на футболен клуб „Литекс” Гриша Ганчев успя да поеме пълната власт в „Петрол”. Това е станало на и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com