Телевизионният сигнал в Босилеградско и Царибродско все още е слаб

17236
Телевизионният сигнал в Босилеградско и Царибродско все още е слаб
Снимка: Getty Images/Guliver

Все още е слаб телевизионният сигнал на българските телевизии в Босилеградско и Царибродско. Това съобщиха от Културно-информационния център „Босилеград”.

КИЦ в Босилеград приветства усилията на НУРТС, СЕМ, КРС и други български държавни органи и институции, които помагат проблемът с цифровия сигнал да се реши, и същевременно информира, че сигналът е все още слаб и не може да се осъществи качествен ТВ прием, се казва в съобщението.

Босилеград получи български учебници

Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) предостави учебници за децата в V, VII и VIII клас на ОУ „Георги Димитров”...

На 6 ноември 2013 г. екип на НУРТС направи замервания, и на различни точки в Босилеградско бе установено наличието на слаб цифров сигнал.

В следващите дни цифровият сигнал се появи в центъра на града, с изключение на крайните квартали, и може да се гледа само с употребата на усилвател.

В околните села, с малки изключения, цифров сигнал все още няма. Основната идея беше, именно на тях да се осигури български цифров сигнал, защото те нямат никаква, включително и сръбска телевизия. Самият Босилеград има и каблова телевизия която реемитира български телевизионни програми които са на свободен достъп. Според местните електронни инженери, за да има качествен прием на български телевизионни програми в Босилеградско, трябва да се изполва по-мощен предавател, поне с приблизителна мощност която бе използвана по времето на пробния сигнал от март до август.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com