Температурите се покачват

9918
Температурите се покачват
Снимка: Thinkstock

Днес ще духа слаб, в източните райони - до умерен югоизточен вятър. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планините, ще превали краткотрайно. Максимални температури между 30° и 35°, в София 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане малко по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Седмицата започва горещо

Днес ще бъде слънчево, след обяд в равнините – горещо. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се р...

Над планините ще бъде слънчево. В следобедните часове над масивите от Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. По билата ще духа до умерен югозападен вятър. След обяд ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 17°.

В сряда ще бъде предимно слънчево, след обяд - горещо, с максимални температури между 30° и 35°. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък над Северна България ще се развива купеста облачност и от запад на изток на места ще превали, а след това вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. В четвъртък ще преобладава слънчево време, в Северна България максималните температури ще са с 2-3° по-ниски.

В петък денят ще започне със слънчево и почти тихо време. По-късно след обяд от северозапад ще започне да се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. С усилване на вятъра от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com