"Топлофикация София" проверява астрономическите сметки

7579
"Топлофикация София" проверява астрономическите сметки

„Топлофикация София” е проверила допълнително 79 сгради с повишена консумация на енергия. Проверени са 409 маломерни жилища - гарсониери с големи суми на фактурирана енергия над 250 лева. Проверени са 439 сигнали на клиенти. Проверката ще продължи докато не бъде отговорено на всяка една жалба на всеки един клиент.

При 79 сгради е установено над 50 процента увеличение на енергията. Проверени са сметките на 409 маломерни апартамента със значително повишение на сметката. Това каза Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация-София”, на заседание на Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм, предаде БГНЕС.

Спряха парното и топлата вода в кв. "Иван Вазов"

Поради авария на главен топлопровод се спира топлоподаването на кв. "Иван Вазов", съобщиха от Топлофикация София. Създадена е необходи...

Цветанов заяви, че има няколко причини за аномалия: където няма отчет, не е бил осигурен достъп за отчет през изминалия отоплителен сезон, има голяма консумация на топлинна енергия на имоти, които се намират на последния етаж, имало е повишен брой на заявени от клиентите нулеви прогнозни дялове, има високо потребление на топла вода и плащане по брой потребители поради липса на уреди за отчет.

„Близо 51% от абонатите са със завишени прогнозни дялове в различна степен спрямо миналата година. 163 сгради в София имат завишение над 50% на сградната инсталация. Където има прекалени деформации в сградите, по-добре да намерят алтернативен начин на отопление”, заяви Стоян Цветанов.

Той предложи да се прави ежемесечен отчет на уредите, да се сключват индивидуални договори със сградите етажна собственост и да се даде възможността на хората да правят самоотчет на сградите.

Редактор: Десислава Ушатова

"Топлофикация" предлага кражбата на парно да стане престъпление

"Не можем да забраним на хората да заявяват нулеви дялове. През миналата година има 15 000 души, а в крайна сметка, когато идва изравни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com