Туризмът ни навлиза в ерата на дигиталната реклама

556
Туризмът ни навлиза в ерата на дигиталната реклама
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Националната програма за туристическа реклама ще акцентира основно върху дигиталния маркетинг.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber, която е съвместен проект между Министерството на туризма и iLoveBulgaria.

Над 1,4 млн. лв. приходи от нощувки за месец в Смолянско

1 439 000 лева приходи от 46 403 нощувки са реализирали местата за настаняване в Смолянска област за месец септември. Голямат...

По думите на Ангелкова първата българска услуга в търсачката на Viber е стъпка в тази насока.

„Новото във Viber chat extension са видеата, които продължават да се заснемат за 100-те национални туристически обекта“, каза министър Ангелкова.

„През последните години ползването на интернет нараства с около 10%. 37% от потребителите на различни мобилни устройства резервират своите почивки чрез тях онлайн“, каза Ангелкова. Според нея страната ни може да привлича повече туристи чрез тези нови технологии.

„Искам да подчертая, че това ново приложение и тази нова връзка с Viber chat extension е абсолютно безплатна за министерството. Това не струва нищо за министерството. Ще продължаваме да търсим различни такива варианти за да надграждаме нашата платформа“, коментира Николина Ангелкова, цитирана от Фокус.

За първи път всички ползватели на Viber ще могат да се запознаят с туристическите забележителности на нашата страна, допълни тя. Ангелкова посочи, че по последни данни около 900 млн. души. използват този чат.

Руските туристи се завръщат в зимните ни курорти

Тази година се наблюдава сериозен ръст на резервациите на туристи в българския курорт Пампорово. Броят им показва повишен интерес към к...

„Миналата година година стартирахме проекта „Аз обичам България“. Стартирахме със стоте национални туристически обекта. Добавихме доста обекти, които се намират по Черноморието и по зимните ни курорти“, каза тя и уточни, че към момента туристическите забележителност в приложението са 5000 на брой. По думите ѝ това е важно за популяризирането туризма и туристическите забележителности в нашата страна.

„В реално време всеки един, който иска и желае да посети нашата страна, ще се озове сред обектите и ще може да си направи едни цифров маршрут“, коментира министър Ангелкова. Министърът на туризма обърна внимание, че 8 от 10 туристи, които посещават нашата страна с цел почивка, предварително проверяват своя маршрут цифрово и на база интернет.

България е първата държава, която има собствен chat extension за своите туристически услуги. Това каза Атанас Райков, генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа.

По думите му Viber chat extension стартира в началото на 2017 г. „Българските потребители са влюбени във Viber. Ние сме най-голямото приложение за комуникация. Ползват ни над 3,5 млн. души в България. Най-важното нещо е, че вниманието на мобилните потребители днешно време се прехвърля от социалните мрежи в месинджърите и в приложенията за комуникация. Ние даваме много голяма гъвкавост хората да обсъждат своите най-важни планове в групи, които имат по-богати функции. Там е мястото, където chat extension работи. Групите са нещо, което доведе до това, че ние започнахме с безплатни разговори, над 90% от потребителите на Viber използват приложението ни за текстови съобщения. Тяхната възраст варира от 8 до 88 години. Това, което ние винаги сме се концентрирали, е поверителността на данните“, коментира Райков.

Приложението iLoveBulgaria има над 40 000 последователи в социалните мрежи, а над 70 000 души говорят за него, заяви още Николина Ангелкова.

България е втората най-добра винена дестинация в света

България се представя все по-успешно на световната карта на винопроизводителите и печели многобройни международни награди. В началото ...

По думите на министъра споделянията са повече от 2 млн. „Само за една година имаме един изключителен ръст на нашето приложение“, каза тя и заяви, че се надява надява чрез това да се подобрят значително резултатите в туризма, които са изключително добри.

По думите на министър Ангелкова за първите 10 месеца на 2017 г. ръстът на туристите със 7,7% повече в сравнение с 2016 г. Министър Николина Ангелкова отчете, че приходите от международен туризъм за първите 9 месеца на 2017 г. са 6 млрд. лв. „Надявам се и предстоящият зимен сезон да е изключително успешен“, допълни Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com