Участниците в хакатона на Panda Labs ще работят по казус на Kaufland България

1857
Участниците в хакатона на Panda Labs ще работят по казус на Kaufland България
Снимка: Kaufland

Енергийният мениджър на Kaufland България Иво Василев ще се включи в хакатона „Бъдещето на градовете“ на Panda Labs - глобалната програма на WWF за устойчиви младежки иновации и предприемачество, която реализира второ издание в България с подкрепата на „зеления“ ритейлър.

Хакатонът започва утре – 4 ноември, и ще продължи до неделя включително. Участници в него са десетки младежи между 15 и 25 години от цялата страна с интерес към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството. Те ще работят в отбори, за да търсят нестандартни и алтернативни решения на конкретни казуси, свързани с устойчивото развитие на градовете. За това ще им помагат с информация, споделен опит и успешни примери от практиката представители на науката, бизнеса и неправителствения сектор.

Иво Василев ще представи пред участниците начина, по който Kaufland България допринася за намаляване на въглеродните емисии в градовете чрез своята политика за енергийна ефективност. Младежите ще имат възможност да работят и по конкретен казус, зададен от енергийния мениджър на Kaufland България, свързан с намиране на алтернативни енергийни източници и оптимизация на потреблението на енергийни ресурси.

В края на хакатона жури ще определи отбори победители, които ще участват в едноименния мастърклас, където да доразвият идеята си за продукт или услуга с бизнес план и подкрепа от ментори.

Panda Labs II ще продължи до средата на 2023 година и ще включва два семестъра - „Бъдещето на градовете и селата“ и „Бъдещето на храната“.  Победителите в Panda Labs получават награда – стартов капитал и/или непарична награда за развитието на устойчивата си бизнес идея. Повече за програмата, можете да намерите тук.

Panda Labs се осъществява в България с подкрепата на фондация „Америка за България“ и на Kaufland България. Целта на програмата е да открие следващото поколение талантливи и мотивирани изследователи и предприемачи, които ще помогнат за решаването на регионални и глобални проблеми. „Зеленият“ ритейлър е съмишленик на програмата за поредна година в контекста на своята концепция за устойчиво развитие и като част от усилията си да ангажира подрастващите с темата за устойчивото развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com