Учат медицински специалисти как се съобщава нежелана новина на млади родители

11206
Учат медицински специалисти как се съобщава нежелана новина на млади родители
Снимка: БГНЕС

Семинар учи медицински специалисти на умения, алгоритъм и принципи в поднасянето на нежелана новина за здравето на дете на млади родители, съобщи община Варна.

Форумът се провежда в рамките на дейността на Център за ранна интервенция към фондация „Карин дом”. Центърът изпълнява част от общинските социални дейности и получава финансиране от бюджета.

Фонд „Култура” във Варна финансира пътувания за форуми по света

Общинският фонд „Култура” може да финансира творчески проекти, свързани с индивидуални или колективни пътувания на културни...

Според специалистите е изключително важно при установяването на заболяване да има добра комуникация между медиците и семейството, лекарят да подаде ръка на родителите и да ги увери, че ще ги подкрепя. Създаването на доверие между медици и родители е нужно условие, за да работят заедно в полза на детето.

Неонатолозите в АГ болница – Варна, са категорични, че е абсолютно необходимо да има психолог в родилните домове, тъй като натоварването и стреса при подобни ситуации са прекалено големи, за да бъдат поети само от лекаря.

„Надяваме се след този семинар участниците да се чувстват по-уверени, за това какво да очакват, как да преодоляват пречките и как да се подготвят при съобщаване на нежелана новина”, посочват експертите от центъра.

Водещи на семинара са специалисти Светлана Чивгънова - клиничен психолог в Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология на МБАЛ "Св. Марина"-Варна, и Севджихан Еюбова - клиничен психолог в МБАЛ Шумен, и асоцииран обучител към "Карин дом".Участници в семинара са медици от родилни домове, семейни лекари, специалисти от болници и други центрове.

Личните лекари имат още година да вземат специалност

Общопрактикуващите лекари ще имат още година, за да вземат специалност „Обща медицина” и така да запазят практиките си. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com