Удължиха до юли пусковия срок на ЛОТ 4 на АМ "Струма"

23398
Удължиха до юли пусковия срок на ЛОТ 4 на АМ "Струма"

Удължиха до юли 2014 г. пусковия срок на ЛОТ 4 на АМ "Струма" от Сандански до ГКПП-Кулата. Това стана ясно днес при визитата на регионалния министър Десислава Терзиева, която дойде на място да се увери как вървят строителните работи, предаде БГНЕС.

Първата копка на АМ "Струма" бе направена на 5 април 2012 г. от бившия премиер Бойко Борисов. Реално за една година почти нищо не се работеше по автомагистралата. До юли тази година бяха готови 12% от ЛОТ-а с дължина 17 км. През юли строителните работи бяха забавени заради разкрита инженерна мрежа. "До декември смятаме да подпишем договора за обществената поръчка с фирмата, която ще извърши преместването на тази кабелна мрежа, за да ускорим темповете на работа", каза Терзиева.

На въпрос дали по ЛОТ-а ще се работи така, както днес, тя отговори: "Надявам се". До днес са завършени 25% от ЛОТ-а, каза Терзиева.

Кметът на Петрич Вельо Илиев се оплака от пренасочения през Петрич трафик по ГП Е-79 заради строителството на ЛОТ-а. Според него, положението в Петрич е тежко, но то е трагично в селата в близост до граничния пункт. Това са селата Кулата, Марино поле и Чучулигово. Там пътната настилка е нагъната от интензивния трафик, включително и от товарни автомобили. Илиев се похвали, че са му обещали от АПИ тази есен да бъде извършен ремонт на пътната настилка.

Строителството на ЛОТ-а създава сериозни транспортни проблеми на селата между Сандански и ГКПП-Кулата, които нямат пътни връзки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com