Уикенд посветен на любов и вино в Несебър

12285
Снимки:

Фестивалът „Уикенд за любов и вино“ беше открит на 14 февруари в Несебър, а това е негово второ издание.

Събитието се състоя в специално изградена за празника модерна шатра, намираща се на площад „Жулиета Шишманова” в центъра на Новия град. Кметът на община Несебър – г-н Николай Димитров тържествено откри празника и поздрави гражданите и гостите на града като сподели, че „Уикенд за любов и вино”, цели да разкрие предимствата на Несебър като целогодишно атрактивна дестинация и да привлече вниманието на всички двойки като обект на сватбен туризъм, а и като подходяща опция за прекарване на медения месец. Градоначалникът допълни още, че в последно време общината се е превърнала в едно четири-сезонно място за почивка и туризъм. Той покани всички да се включат в събитията на фестивала, които започнаха с откриване на изложба-базар на сувенири, оригинални картички с поетични любовни слова, вино и сладкиши, а за настроението на публиката се погрижиха от хор „Блян” с концерта „Старата любов ръжда не хваща”. За всички сръчни, отвори врати  работилничка за любовни талисмани и амулети, наречени с любовни заклинания. Тя привлече както млади, така и по-възрастни посетители, които се забавляваха и изработваха различни украшения и фигурки за любимите си хора.

"Дюнигейт" приключи - строителството на дюните в Несебър продължава

Скандално или просто поредната новина, но факт – Бургаският административен съд отмени забраната да се строи на пясъчните дюни в ...

А какво е любовта, ако не поезия. Именно това бе следващото предизвикателство в програмата и по-точно,  поетично-музикална среща с писателят Недялко Йорданов и композиторът Хайгашод Агасян, които омаяха публиката с изпълненията си, а на край раздадоха и много автографи.

В кулминация на деня, се превърна концертът „Код: Любов“ на любимата певица на всички – Тони Димитрова. Със своя неподражаем глас, тя създаде страхотна атмосфера, която бе допълнена от всички посетители, които активно се включиха в песните и танците. Раздялата с певицата се оказа трудна поради големия интерес. Всички желаещи, а те бяха много, си направиха снимки и взеха автографи от изпълнителката, а от община Несебър и връчиха невероятен букет. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com