УНСС затваря дискотеката "Ориент 33"

11799
УНСС затваря дискотеката "Ориент 33"

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще прекрати договора си с наемателя на част от помещенията в студентския стол номер 33. Това обяви пред журналисти ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Досега там се намираше чалга-дискотеката "Ориент 33", предаде БЛИЦ.
Решението е взето на извънредно заседание на ректорското ръководство, след като от сдружение "Майки срещу насилието в Студентския град" алармираха в медиите, че само две седмици след смъртта на наръганото в блок 23 на УНСС момче, е пусната търгова процедура, която ще отвори за още пет години ново питейно заведение в студентския стол, посочва в. "Дневник".

Дебатът за състоянието на Студентския град се разгоря отново след трагичния инцидент. Според "Майки срещу насилието в Студентския град" злоупотребата с алкохол е сред основните заплахи за сигурността на студентите. Започнаха проверки на имотите, които университетите отдават под наем, за да се види колко от тях предлагат силни напитки.

Стати Статев каза, че при самия строеж на сградата, е било предвидено да има и дискотека. Но сега специална комисия в университета щяла да предложи варианти за преустройство. Ректорът посочи, че ще се надява и на финансиране от просветното министерство, защото възможностите на университета нямало да са достатъчни.

Назначена е също проверка и на останалите обекти, които УНСС отдава под наем, за да се види дали там се продават цигари и алкохол. Според данните на министерството те са 21 на брой. "Надявам се, че и останалите университети ще постъпят така", допълни Статев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com