В Бургас откриват първата "повдигната" пешеходна пътека

11937
 В Бургас откриват първата "повдигната" пешеходна пътека

Днес от 11.00 часа, в кв. "Меден рудник" в Бургас ще бъде открита първата "повдигната" пешеходна пътека в града, съобщиха от МВР.

Първата "повдигната" пешеходна пътека в Бургас е една от 11-те пътеки, които се изграждат със средства от Фонда за безопасност на движението. Те трябва да отговарят на всички изисквания на Наредбата на МВР и МРРБ за условията за изграждане и монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение.

На откриването ще присъстват министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, кметът на община Бургас Димитър Николов, членове на фондация "Безопасни улици от Валя", клуб "Безопасни улици", родители на загинали деца от цяла България.

По-късно, в 11.45 часа, министър Цветанов и кметът на Бургас ще дадат старт на строително-ремонтните дейности по укрепване на свлачището в Морската градина. Средствата са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Мястото на церемонията по полагане на първа копка е крайбрежната алея, на около 200 м северно от Мостика.

Редактор: Георги Иванов

Освежават над 100 кв. метра пешеходни пътеки във Велико Търново

Над 100 квадратни метра маркировка на частично повредени или изтрити елементи от пешеходни пътеки пред всички детски и учебни заведен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com