В момента 166 лица са под домашен арест, заяви Бъчварова

3670
В момента 166 лица са под домашен арест, заяви Бъчварова
Снимка: БГНЕС

"Оказа се, че е неефективен досегашният ред по който се опазват арестантите под домашен арест. В момента има 166 такива лица и около 1200, които са с мярка подписка". Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде БГНЕС.

"МВР няма ресурс да охранява всички, за това може би трябва да се преосмисли смисъла и реда, по който се налагат тези мерки. По конкретния случая работят колегите", добави тя.

Няма развитие на гражданския сектор в България

Гражданският сектор в България остава "нестабилен". Това п показва оценката от съвместно изследване на Центъра за нестопанско право и А...

Тя коментира мерките за пътна безопасност и законодателните промени. "Когато издадох заповедта за засиления контрол по пътищата, ние започнахме да работим, това предизвика известен шум. Той идваше от хора, които са склонни да толерират нарушенията и възприемат това като свобода на пътя", заяви Бъчварова.

Вътрешният министър подчерта, че през изминалите две седмици е направена статистика, която не е ПР. "Беше направена, за да можем по-добре да анализираме причините и много точно да насочим мерките, които прилагаме".

Тя обеща да се обърне особено внимание на проверките за алкохол и правоспособност на шофьорите, защото те се оказват много съществена причина за ПТП. "Всички тези мерки и действия, които предлагаме, няма да бъдат в рамките на извънредния труд, а ще бъдат по логиката на уплътняване и активизиране на дейността на служителите по време на техните дежурства", добави Бъчварова.

Румяна Бъчварова отхвърли информацията, че възнамерява да подава оставка. "Не видях информация, а видях някакви спекулации, че съм  искала да си подам оставката по времето, в което бях в отпуска, което е нелепо и провокация към ситуацията. Абсолютно неоснователно, то показва определени медии по какъв начин спекулират с темите, които ги интересуват, защото не вярвам да има източник от МВР, който да не е знаел, че аз бях в отпуск", каза тя.

Бъчварова назначи нов шеф на ОДМВР-Пловдив след сигнал главния прокурор

Във връзка със случая в Пловдив от 12 август, за който днес главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com