Валентин Радев: Опазването на границата е равносилно на подвиг

1129
Валентин Радев: Опазването на границата е равносилно на подвиг
Снимка: БГНЕС

Вашите усилия в опазването на границата са равносилни на подвиг, благодаря ви за това. С тези думи вътрешният министър в оставка Валентин Радев се обърна към граничните полицаи на РДГП-Елхово.

Той подчерта, че постоянните усилия, които служителите на ГД „Гранична полиция“ влагат в опазването на границите ни, са високо оценени както от правителството, така и от европейските ни партньори. Радев припомни извървените стъпки по време на миграционната вълна, заляла Европа, и стореното от граничните полицаи в името на сигурността на европейските граници, което безспорно ще остане като ясен знак, че България не само може да бъде сигурен партньор, но и пример за останалите страни в опазването и граничния контрол.

Валентин Радев не се чувства жертва и е доволен, че на поста му идва "човек от системата"

Доволен съм, че на моето място идва човек от системата. Така коментира номинацията на Младен Маринов вътрешният министър в оставка Вале...

Всичко това е дело на неуморния труд и на усилията на граничните полицаи , които са равностойни на истински подвиг, заяви категорично вътрешният министър. Водено от грижа към тях, политическото и професионално ръководство се стреми да им осигури адекватната техника и оборудване, с което да посрещат предизвикателствата подготвени и защитени, добави още Валентин Радев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От името на своите колеги директорът на РДГП-Елхово комисар Деян Моллов благодари за признателността към труда на граничните полицаи и посочи, че дирекцията се доказа в миналото, доказва се сега и ще продължи да доказва своя професионализъм и умения в името на сигурността на гражданите на страната и на Европа. Той подчерта, че тези усилия са общо дело и в тях участват всички гранични служители.

На тържествената церемония, на която присъстваха главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов, директорът на ГДГП гл.комисар Светлан Кичиков и директорът на ОДМВР-Ямбол ст.комисар Генчо Иванов, министър Радев връчи награди на 96 гранични полицаи на РДГП-Елхово. Шестима от тях получиха служебни пистолети, един - Почетен знак II степен, 11 - Почетен знак III степен, а останалите, сред които и двама гранични служители от РДГП - Бургас и Смолян, бяха отличени с грамоти и парични награди. Колективни награди бяха дадени и на служителите от ГПУ-Малко Търново, Средец, Болярово и Свиленград. На церемонята бяха и областният управител на Ямбол Димитър Иванов и от кметът на Елхово Петър Киров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com