Ваня Григорова със сигнал, че ватмани са пренатоварени заради новите разписания на трамваите 20 и 22

11928
Ваня Григорова със сигнал, че ватмани са пренатоварени заради новите разписания на трамваите 20 и 22
Снимка: Личен архив във фейсбук

"Неправителствената организация "Спаси София" предлага, а зам.-кметът на София приема, да се променят разписанията на трамвай 20 и 22, като така се скъсява времето за пътуване с 4 минути. Това беше направено на 10 март.

В същия ден ми писаха работещи в трамвайното депо, че това натоварва неимоверно много ватманите. Изпратиха снимки, които показват, че закъсненията им са между 10 и 15 минути. Защо? Ватманите физически не могат да изпълнят променените разписания.

Това става и за сметка на техните задължителни почивки, които и преди "оптимизацията" са намалени наполовина! За завъртане на последната спирка са отделени 4 минути, които са крайно недостатъчно, особено ако човек трябва да отиде до тоалетна например. Това е в противоречие и на всякакви европейски разпоредби за осигуряване на достатъчна почивка на водачите", алармира синдикалистът Ваня Григорова във Фейсбук.

Работещите в депото седмица по-късно - преди три седмици, са депозирали писмо до Столична община, в което обясняват невъзможността да се изпълни разписанието и да се спази безопасното движение на трамваите. И до момента отговор няма. Включително на коментара ми под хвалебствения пост на г-н зам.-кмета тук.

На снимките долу може да се видят и резултатите. Още първия ден има инциденти. Снимките тук са отпреди 4 дни - ватманът се е засилил, за да хване светофара. Поради което не е успял да реагира на влизането на тира. В резултат водачът е в безсъзнание.

Така се получава, когато някой предлага промени, от които не разбира. И когато друг ги одобрява, за да спечели общественото благоразположение, без значение каква е цената, която ще се плати.

Трамваите по линия 20 са над тридесетгодишни. Неосигуряването на допълнителни трамваи се компенсира с нечовешко натоварване и експлоатация на работещите. Както предупредиха ватманите, резултатите вече са видими. Но явно безопасността на софийските улици и здравето на работещите отстъпват пред ПР-а."

Днес тя публикува и продължението на историята.

"И до момента отговор на писмото на работещите в трамвайно депо "Искър" до Столична община няма. Зам.-кмета по транспорта от ГЕРБ, който иначе е много активен във фейсбук, за да се похвали с по-интензивните разписания, сега мълчи като риба.

След предходния пост тук се чухме с представителя на "Спаси София", по чиято идея е направена промяната. Те добре разбират, че "единственият друг вариант да се подсили разписанието е да има повече коли" по въпросните линии.

Немарливост доведе до сериозен проблем по една от трамвайните линии в София

Сериозен проблем възникна по трасето на трамвайна линия номер 20, близо до плувен комплекс "Червено знаме" в София. Очевидец е качил с...

Не, това не е единственият ДРУГ, а е наистина ЕДИНСТВЕНИЯТ начин, който не става за сметка на ватманите и безопасността на пътищата. Защото в продължение на застрашаването на живота и здравето на ватманите и останалите участници в движението по линии 20 и 22, има и други "неудобства":

- курсове, при които се регистрират закъснения, се орязват и транспортното дружество не получава договореното плащане за тях;

- поради това на ватманите им УДЪРЖАТ пари за всяко закъснение.

Има и бонус - ДИСЦИПЛИНАРНО НАКАЗАНИЕ! Защо? Защото някой е решил да направи от София Виена, но без да е осигурил условия за това!

Системите и хората имат физически лимити. Ограниченията на системите могат се разширят само с допълнителни инвестиции, не с експлоатация на работещите!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com