Вдигат подиум за изявления на депутатите в бившия Партиен дом

1413
Вдигат подиум за изявления на депутатите в бившия Партиен дом

Специална платформа, на която ще има подиум, монтирано видеонаблюдение и монитори, ще бъде изградена до новата пленарна зала на парламента в бившия Партиен дом. Това става ясно от обществена поръчка, обявена от администрацията на Народното събрание, която е на стойност от 102 000 лв. и е за проектиране, надзор и изграждане на мястото за изявления на депутатите пред медиите, съобщава Монитор.

Изявленията пред медиите ще се дават на подиум от 20 квадратни метра, който ще се монтира върху метална конструкция. Ще има рампа за хора в неравностойно положение, а зоната ще е със звукоизолиращи материали, така че изявленията пред медиите да не пречат на заседанията на депутатите вътре в пленарната зала. Наред с това ще има видеонаблюдение и два вида монитори – звукови за оратора и обикновени, на които медиите могат да наблюдават самата пресконференция. Срещу къта за брифинги пък ще има място за журналистите с микрофони за задаване на въпроси, място за телевизионните оператори, които да заснемат изявленията, и подходящо осветление. Предвижда се всичко да бъде готово до есента, когато се планираше депутатите да се преместят в новата пленарна зала.

Господа политици, само под строй ли да питаме?

За мнозина сигурно свободата на словото изобщо не е животоопределяща тема, особено като си имат Facebook. Но точно както доста хора си ...

Наред с това са пуснали и още няколко поръчки. Едната е за малко над 82 000 лв. и касае периодични прегледи за служителите на Народното събрание. Става дума за общо 674 души, като 624 от тях са в София, а 50 в базата за отдих на парламента във Велинград. Около 66 000 лева пък ще отидат за офис мебели, както и за такива за част от депутатските апартаменти. В това се включват офис столове за част от депутатските кабинети, бюра, шкафове, контейнери, легла – единични и двойни, матраци за тях, табли, гардероби, скринове и тоалетки. От бройката на мебелите обаче става ясно, че няма да бъдат обновени много от служебните апартаменти на народните представители - между 4 и 6. Около 130 000 лв. пък са заделени за поръчката за хигиенни материали, в това число тоалетна хартия, кърпи и почистващи препарати.

По-рано стана ясно, че депутатите ще разполагат и със скривалище при въздушна, химическа и всякаква друга атака. То ще се намира в подземията на бившия Партиен дом. Предстои убежището, което е налично и в момента, да бъде основно ремонтирано срещу 462 хиляди лева без ДДС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com