Веселин Марешки: Нашите аптеки работят и няма да оставят нито един българин без лекарства

17434
Веселин Марешки: Нашите аптеки работят и няма да оставят нито един българин без лекарства
Снимка: Архив

„Чувам, че има фармацевти, които заплашват, че аптеките в България ще затворят. Не сме упълномощавали никого да говори от наше име! Няма да го позволим нито в бизнеса, нито в политиката! Аптеки Марешки ще бъдат до българите и няма да ги оставят без лекарства”, заяви Веселин Марешки. Той благодари на всички 350 екипа от веригата, както и на всички фармацевти, които са на работните си места.

От веригата съобщават също, че днес от сутринта в аптеките се е появил проблем с недоволството на гражданите, заради рецептите.

Веселин Марешки към фармацевтите: Справяте се отлично в тези извънредни условия!

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки използва официалния си профил във Фейсбук, за да позд...

Причината е следният омагьосан кръг: поради забраната за продажба на лекарства без рецепта и започналите проверки, фармацевтите не могат да обслужват всички клиенти. В същото време, инструкциите към хората са да звънят на личните лекари по телефона, а не да ходят при тях в кабинета. Джипитата в момента масово изписват на хората лекарства по телефона. Постоянна гледка в аптеките са клиенти, които разговарят с личния си лекар, за да уточнят какво точно трябва да купят.

Това объркване на инструкциите в тази тежка ситуация води до ново напрежение и сред фармацевтите, и сред хората. Обявените доброволчески дейности по доставка на лекарства на пациенти в домовете им от страна на общини също поставя много въпросителни- те поръчват по телефона, също без рецепти. Как да реагират аптеките на това?!

От Аптеки Марешки настояват държавата да прецизира решенията и мерките в тази посока като вземе предвид всички последици. Компанията подкрепя строгите мерките срещу спекулата с цените на лекарствата и срещу безразборното купуване на медикаменти, плод на паника или дезинформация.

„Държа да подчертая, че в тежката ситуация, в която на нашата верига се разчита да е в подкрепа на нацията, ние ще намерим начин да не оставим нито един клиент без лекарства! Извънредните обстоятелства изискват нестандартни решения!”, коментира Веселин Марешки.

"ВОЛЯ" предлага спешни мерки в защита на бизнеса и хората

ВОЛЯ ще участва в Националния кризисен икономически щаб с готови предложения за спешни икономически мерки в защита на бизнеса и на хора...

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 17 март

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com