Ветеринари протестират в центъра на София

13767
Ветеринари протестират в центъра на София
Снимка: БГНЕС

На пл. „Александър I” в столицата са се събрали около 50 протестиращи, представители на Българския ветеринарен съюз, предаде Агенция „Фокус”. Браншът излиза на протест заради приетата нова тарифа за заплащане на дейностите по Държавната профилактична програма, като тарифата е намалена при пъти.

Протестиращите носят тениски, на който пише „Внимание туберкулоза!”, а на гърба на тениската им пише „Добре дошла на жълтата гостенка” . Сред недоволните има и издигнати табели, на една от които пише „СНЦ Ветеринар Е – практика. Фермевъдството е обречено на гибел без практикуващи ветеринарни лекари”, а на друга табела пише „Инвестицията в БАБХ е инвестиция в туберкулоза”.

Пред сградата на бившия Партиен дом протестиращите са поставили тон колони, от които звучи българска патриотична музика. Движението по бул. „Княз Ал. Дондуков” и по бул. „Цар Освободител” се осъществява нормално. В района има засилено полицейско присъствие.

Около 25 ветеринарни лекари от Пловдивско ще се включат в националния протест, който ще се проведе в столицата. Това съобщи Вяра Гришина, председател на Областната колегия на Българския ветеринарен съюз в Пловдив. По думите й от цялата страна на протеста пред Министерски съвет ще дойдат над 500 души, при това, че в България ветеринарен съюз членуват 2000 лекари.

Ветеринарни лекари от Смолянска област се включиха в националния протест на колегите си в столицата. Това каза  председателят на Смолянската колегия на Българския ветеринарен съюз, д-р Милен Сираков. По думите му в момента 18 членове на колегията присъстват, но се очакват още ветеринарни лекари да пристигнат.

Снимка: Архив

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com