Виновните за взривовете задължително на съд

3901
Виновните за взривовете задължително на съд

Разследването за взривовете край Петолъчката не е приключило все още. За кратко време установихме фактическата обстановка в момента на взрива.

Това каза пред БНР Бойко Найденов, заместник-главен прокурор.

До вчера провеждахме разпити. Близо сме до приключването на този случай, добави Найденов. "Задължително е виновните да отидат на съд, защото не е допустимо в една европейска държава да се случва това. Ще повдигнем обвинение точно за това, което е нарушено. Нарушенията са, че боеприпасите изобщо не е трябвало да бъдат там, не е трябвало да бъдат утилизирани, те са били предназначени за унищожаване. Става дума за бойни глави на зенитни ракети, които няма как да бъдат демонтирани, а е трябвало да бъдат унищожени", подчерта Бойко Найденов.

Той посочи, че по категоричен начин е установено, че тримата, които бяха в неизвестност, са загинали. "Още по-тежко и за всички хора, които живеят в региона е това, че там в момента е лунен пейзаж. Това не би трябвало да се случва", коментира заместник-главният прокурор.

За скандала с Любомир Павлов и Огнян Донев, Найденов припомни, че в този случай беше замесено излизането на скандален запис. "Гадаем кой го е записал, господин Павлов знае с кого е разговарял на записа. Записът е частен, не е СРС. Доколкото знам е назначена проверка дали е фалшифициран", поясни Найденов.

За избора на главен прокурор, заместник-главният прокурор каза, че подкрепя Борис Велчев, защото прокуратурата е обект на експерименти двадесет и няколко години. "Внасянето на спасители отвън обижда колегите. Не знам защо се смята, че прокурорите не са по-подготвени правно от съдиите, това не е така, уверявам ви", отбеляза Бойко Найденов.

Редактор: Георги Иванов

Дават по 1000 лв. на семействата на загиналите край Петолъчката

По 1000 лева ще получат семействата на тримата загинали при взривовете край Петолъчката. Решението е на Общинския съвет в Стралджа, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com