Винпром Пещера отбеляза край на гроздобера с 30% ръст на добива от собствени лозя

35545
Снимки:

Изключително добри резултати от тазгодишната кампания Гроздобер 2013 бяха обявени от лидера на българския алкохолен пазар „Винпром Пещера” по време на специално събитие  във винарска изба „Съединение”. Компанията обработва 20 хил. декара собствени лозови масиви, а на места добивите на първокачествено грозде надхвърлят 1000 кг от декар. Над 40 хил. тона високо висококачествено бяло и червено грозде постъпиха в производствените мощности на „Винпром Пещера”. Това е  близо 15% от целия добив в страната.

„Добрите добиви и отличните качества на реколтата са плод на постоянните инвестиции на „Винпром Пещера“ в развитието на лозовите масиви, както и на професионалните грижи от страна на екипа ни“, коментира изпълнителният директор на „Винпром Пещера“ Иван Папазов.

Пламен Димитров е звездата сред българските сомелиери за 2013 г.

По традиция в началото на октомври, точно когато гроздето шепти в каците и разказва спомени от лятото, Българската асоциация на сомелие...

„Винпром Пещера“ обработва 20 000 декара собствени лозови масиви в районите на  Съединение, Ямбол и Бургас. Заслугите за отглеждането, обработката и контрола на качеството на лозята са на експертен екип енолози и агрономи, който прилага и развива най-новите световни практики. В плодородните масиви на „Винпром Пещера” се отглеждат Каберне Совиньон, Мерло, Шардоне, Мускат Отонел, Совиньон Блан и други традиционни за България сортове. Присъстват и по-нестандартните Дорнфелдер, Анчелота, Птивердо, Вионие, Просеко, сред тях са и най-новите на пазара Сира и Каберне Фран.

Традициите в производството на качествено вино на лидера в алкохолния бранш датират от 1939 г., от тогавашната изба на винзавода в град Пещера. Днес „Винпром Пещера“ разполага с най-модерната производствена база в страната, лаборатория за контрол на входящите суровини и изходящите дестилати, изба с капацитет за съхранение на над 14 000 000 литра гроздови дестилати и най-голямата дестилерия за етилов алкохол. В компанията днес работят над 2000 човека.  Само през последните години над 100 млн. лв. са преките инвестиции на „Винпром Пещера“ в модернизация и изграждане на нови на предприятия, а бизнесът й е от национално и регионално значение.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество