X
 
 

ВСС освободи зам.-главен прокурор по предложение на Сотир Цацаров

3792 1
photo of ВСС освободи зам.-главен прокурор по предложение на Сотир Цацаров
Снимка: БГНЕС
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Пенка Богданова като заместник-главен прокурор, съобщи lex.bg Решението бе взето единодушно.

Богданова беше назначена за редови обвинител във Върховната касационна прокуратура, а на мястото й няма да бъде назначаван друг заместник на Цацаров.

Съдебната власт иска масово нейни служители да не подават имуществени декларации

Около 10 000 съдебни служители ще бъдат изключени от обхвата на антикорупционния закон, ако парламентът се съгласи с предложенията на В...

Предложението за освобождаване на Богданова бе на главния прокурор Сотир Цацаров, който посочи пред колегията няколко мотива – възникнала липса на усилия на заместничката му да работи с административния ръководител, т.е. с него, така и със заместниците му и недостатъчна степен на комуникативност в рамките на ръководния екип.

Наред с това главният прокурор каза, че това няма да се отрази негативно на работата на останалите му заместници, напротив – има възможност задълженията им да бъдат равномерно разпределени.

Цацаров добави, че трябва да има пълна комуникация между заместник-главните прокурори и пълно съзнание за екипната работа, което явно в случая не открива.

Той все пак благодари на Пенка Богданова за това, което е направила до момента.

Цацаров поиска от ВСС временно отстраняване от длъжност на прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВСС искане за временно отстраняване от длъжност на прокурор Райна Баче...

Пенка Богданова беше назначена за заместник-главен прокурор при Върховната касационна прокуратура на 28 януари 2013 г.

Тя беше първата, която Цацаров посочи за свой заместник след избора си. До онзи момент Богданова беше прокурор в Апелативната прокуратура в Пловдив.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители