Започна обновяването на настилката в пешеходната зона в Плевен

21142
Започна обновяването на настилката в пешеходната зона в Плевен

В Плевен са положени първите бетонови плочи от новата настилка на централната пешеходна зона в областния град. Информацията съобщиха за БТА от общината.

Първият готов участък до площад "Свобода" е с нова разноцветна настилка, посипан с кварцов пясък за фугиране. Положените бордюри са от термолющен гранит.

Кметът на Плевен: Няма да си подам оставката

Категорично няма да си подам оставката. Това заяви пред журналисти днес кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, предаде БТА. Поводът б...

Реконструкцията на центъра на Плевен, която е на обща стойност около 5 млн.лв, продължава с обособяване на втори участък, където ще бъдат поставени павета и така наречените тактилни

указателни ивици в по-тъмен цвят. Те ще осигуряват достъпна среда за хора с увреждания по протежение на цялата нова зона.

В проекта е предвидено поставяне на нови отводнителни съоръжения от полимербетон. Те се монтират със заключване, което гарантира сигурност срещу евентуални кражби.

В центъра на Плевен парковата зона и зелените площи ще бъдат разширени с още 6 дка за сметка на плочниците. Ще бъде ремонтиран и централният градски фонтан. Всички ремонтни работи от първия етап на обновлението на площада в Плевен по план трябва да приключат до януари следващата година.

Зам.-кметът на Плевен остава в ареста

След като в началото на работната седмица заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов беше арестуван в операция на ДАНС заради подозрения ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com