X
 
 

Започна умъртвяването на хилядите свине в Николово

2402 3
photo of Започна умъртвяването на хилядите свине в Николово
Снимка: iStock
Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в който беше потвърдено наличието на болестта Африканска чума по свинете.

Властите уточниха, че умъртвяването ще бъде извършено по хуманен начин. Зоната около свинекомплекса се охранява от полицията и движението е ограничено, съобщава БНР.

Засегнатият свинекомплекс е със затворен производствен цикъл, в който се отглеждат общо около 17 000 броя свине от различна възрастова категория.

Обектът се намира на 9 км от границата с Румъния и попада в зона с регионализация на база риск, свързан с епизоотичната обстановка с АЧС (Част I), съгласно Приложение към Решение за изменение на Комисията (ЕС) 2014/709.

Положителните за наличието на вируса на АЧС проби са получени в рамките на провеждан засилен лабораторен надзор на заболяването в свиневъдните обекти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Добре,чене съм на място и един багажник оръжие. Сигурно щях да изпозастрелям всички онез нещастници, готови да ликвидират остатъка от стопанството на страната. А като се започва и една врътка към София, че и там има едни 240 свине за отстрел
  • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Прасетата стават на сужуци ....
  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
    Скъпа марги я иди се изшлякай с някой гербер,например цвъко де боку му е.а мамата....ха ха
Последно в Актуално