Започва пролетното миене на улиците в София

1166
Започва пролетното миене на улиците в София
Снимка: БГНЕС

Столичната община започва дейностите по пролетната поддръжка в града с интегриран план-график, с цел извършване в логична последователност на дейностите по поддръжка, информира БГНЕС. Интегрираният график включва текущ ремонт на пътни настилки и тротоари, миене на улици и булеварди, маркировка, боядисване на стълбове на уличното осведление, поддръжка на зеленината в паркове и градини, включително пръскане срещу паразити, и засаждане на дървета по протежение на пътни артерии.

Още: Затварят улици в София заради планово миене

Дейностите

Дейностите по текущ ремонт на пътната настилка и тротоари, част от пролетната поддръжка, стартираха по-рано през март и ще продължат до края на юли като в графика към момента има за приключване над 450 локации във всички 24 района на София. Графикът се обновява текущо с постъпилите сигнали на граждани и на база на обходите на направление “Обществено строителство”.

Столичната община започна и сезонното засаждане по протежението на улици и булеварди, като по план ще бъдат засадени около 700 нови дървета в празните посадъчни гнезда на тротоарите. Дирекция “Зелени системи” на Столичната община направи предварителен преглед на всички свободни места и определи подходящите дървесни видове за засаждане за съответното място.

Обезпаразитяването на паркове и градини стартира на 20 март, а по план вторите обработки срещу насекоми, кърлежи и гризачи в тревните площи ще приключи до края на април при благоприятни метеорологични условия.

Още: Заради жегата ще има оросяване на площади, улици и булеварди в София

Миенето на улиците

От 1 април започва цялостно миене на улици и булеварди. В началото на месеца ще се извърши миене на основни пътни артерии, като дейностите ще се контролират от екипи на Столичния инспекторат. Наред с пътните платна се мият и тротоарните настилки. Извършва се миене на булеварди и улици, на които предварително е направено метене и почистване на регули и на дъждоприемните шахти.

На 1 април ще се мият улици и булеварди в районите: „Красно село“, „Сердика“, „Подуяне“, „Слатина“, „Лозенец“, „Надежда“, „Младост“, „Студентски“, „Люлин“, „Нови Искър“.

Фирмите-изпълнители, които имат договор със Столична община за лятно почистване, ще изпълняват дейностите по график, съобразен с трафика в града. Екипите на почистващите фирми извършват миене с автоцистерна с маркуч в различен времеви диапазон, с цел да не се затруднява движението. Дейностите ще се изпълняват както през деня, така и през нощта.

Столичната община се обръща към водачите на превозни средства да не възпрепятстват с паркиране или престой на автомобилите си процеса на работа.

Още: Мият основни улици и булеварди в София заради жегата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com