Значително по-ниски сметки за ток в Североизточна България през февруари

11647
Значително по-ниски сметки за ток в Североизточна България през февруари

28% по-евтини сметки за ток през февруари отчита електроразпределителното дружество "Енерго-про", съобщата от компанията. Поевтиняването е сметнато спрямо януари.

Понижението е в сметките на втората група клиенти на дружеството, които имат срок за плащане на 15-то число. В тази група попадат 37% от всички клиенти на компанията.

Костов: Премиерът не може да намалява цената на тока

„Искаме да имаме яснота какво ще се случи със сметките на хората, които ги изведоха на улиците”, заяви Костов. „Първо...

Статистиката за първата група клиенти, със срок за плащане 10-то число, отчете намаление на сметката им за февруари спрямо тази за януари от над 16%. Очаква се за последната група клиенти със срок за плащане 25-то число на месеца да има най-голямо намаление на сметката за февруари в сравнение с останалите две групи клиенти поради най-голямата разлика в броя дни, включени в сметката.

Един от факторите, който оказва влияние върху намалението на сметките за електроенергия за февруари спрямо тези за януари, е отчетният период. Отчетният период през януари за клиенти със срок на плащане 15-то число включва средно 33 дни, а отчетният период за февруари включва средно 27 дни.

Средните температури през периода, включен в сметките за февруари на територията, обслужвана от "Енерго-про", са били с 2 градуса по-високи от температурите през периода, включен в сметката за януари.

Както всички добре знаят, именно Варна е един от градовете, в които има най-големи протести срещу монополите и срещу сегашното политическо статукво.

Лицензът на ЧЕЗ може да бъде взет най-рано след 16-ти април

Стартирането на процедурата по отнемане на ЧЕЗ в България вече е факт, а днес ДКЕВР обяви мотивите за решението си. Както още вчера ст...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com