Целият ресурс на СДВР ще следи за реда на 3 март, затварят улици поетапно заради Медведев

3033
Целият ресурс на СДВР ще следи за реда на 3 март, затварят улици поетапно заради Медведев
Снимка: МВР

По време на посещението на Дмитрий Медведев в София поетапно ще бъдат затваряни различни улици в централната градска част. Това съобщи на брифинг главен инспектор Борислав Муеров, началник на отдел „Охранителна полиция” към СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

"Във връзка с посещението на Дмитрий Медведев в София ще бъдат взети необходимите мерки. Неговият авангард вече е тук, провели сме предварителни срещи, стиковали сме нещата. На 4 март очакваме неговото посещение. С цел сигурност няма как да издам програмата, но като цяло ще се съобразим с това, че е почивен ден и ще гледаме непосредствено преди пристигането му на определените обекти да затваряме движението, за да затрудняваме минимално придвижването на гражданите в столицата", заяви Муеров.

Вижте "Къртицата", която прокопа третия лъч на метрото (ВИДЕО)

Вчера (27 февруари) кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че до края на тази година столичани ще могат да се возят на третия лъч на...

Той посочи, че движението ще бъде затваряно по различно време на различни обекти.

"Първоначално ще бъде затворено движението по самото посрещане, което ще бъде на Паметника на незнайния воин. Там ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове. Според план-програмата на Дмитрий Медведев ще бъдат поетапно затваряни и другите участъци“, коментира началникът на охранителната полиция и посочи, че периметърът, в който ще има затваряне на улици, е в централната част на града. „Става дума за участъка Народно събрание – катедралният храм „Александър Невски“, Министерски съвет и президентството. Затова ще бъде мобилизиран целият полицейски ресурс на СДВР и Дирекция „Жандармерия“, обясни инспектор Муеров и уточни, че няма да бъдат командировани полицаи от други градове.

Целият ресурс на столичната полиция ще бъде ангажиран с осигуряване на обществения ред по време на мероприятията на 3 март, допълни още главен инспектор Борислав Муеров.

“Във връзка с предстоящия Национален празник е създадена необходимата организация. Със съдействие на Дирекция „Жандармерия“, НСО и военната полиция. Целият ресурс на СДВР е ангажиран в мероприятието по осигуряване на обществения ред на 3 март и съпътстващите много мероприятия във връзка с празника“, заяви инспектор Муеров.

Фандъкова ще реконструира общежитие за служителите на градския транспорт

"Възложила съм да се реконструира едно от общежитията за служителите на градския транспорт, за да може хора, които не са от София да им...

Той посочи, че в 12.00 ч. ще се издигне националното знаме пред паметника на Незнания воин.

"Там ще бъдат изградени 6 контролно-пропускателни пункта, като през един от тях, който ще е от югозападната страна на „Ал. Невски“, ще бъдат допускани граждани. След това от 14.00 ч. ще бъде затворено движението във връзка с тържествената заря-проверка на пл. „Народно събрание“. Там ще има контролно-пропускателни пунктове по същия ред, като през ул. „Раковска“ и ул. „Цар Освободител“ ще се допускат граждани", каза още началникът на охранителната полиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София