Експерт: Добре е при разследване да не се казва всичко на медиите

5506
Експерт: Добре е при разследване да не се казва всичко на медиите
Снимка: БГНЕС

Убийството на Георги в Борисовата градина е по-скоро непланирано действие, а не планирано престъпление. Това заяви експертът Росен Йорданов пред Нова телевизия.

Дали убиецът би извършил ново престъпно деяние – въпрос на ситуация, отговори Йорданов. Експертът посочи, че МВР е разкрило излишни подробности от престъплението. Например – че убийството е извършено с един удар. Тази подробност можеше да помогне при разпит на заподозрян и той да се издаде, подчерта Йорданов.

Експерт: Обществото ни толерира агресивното отношение към разликите и много от родителите се държат като деца

Убийството на 16-годишното момче в Борисовата градина, не е планирано престъпление. Най-вероятно извършителят е на същата възраст. Това...

Вероятно се правят много справки, но сигурно и много глупости. Разбрах, че МВР е действало доста твърдо към някои деца. А по-непремереното държане на органите за сигурност може да доведе до психологически проблеми. Все пак говорим за версията, че едно момче е било съперник на Георги за любовта на приятелката му. Установено е, че момчето няма нищо общо, но набеждаването е налице.

На мен не ми е известно сега да са правени психологически профили на убиеца – това би било грешка. Профил се прави на заподозрян конкретно, коментира Йорданов. Вероятно убиецът е млад човек, но е спекулативно да се говори за футболно хулиганство. Едва ли убиецът не е част от група, защото индивидуалността предполага много висока степен на увереност, смята експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София