Георги Димов, "Народна сила": Бомбардиралите София днес ни изтриват от световната газова карта

21842
Георги Димов, "Народна сила": Бомбардиралите София днес ни изтриват от световната газова карта
Снимка: Личен архив

На 10 януари се навършиха 76 години от една от най-зловещите и кръвопролитни бомбардировки на София. Тогава е извършена първата комбинирана, т.е. дневно-нощна атака над столицата. Загиват 750 и са ранени още над 700 души - предимно цивилни, мирни граждани и много по-малко военни. Тежко ударени са над 3700 сгради. Хвърлените бомби над София са близо 1800. 445 сгради са напълно разрушени. Сред тях са най-знаковите за столицата - Народното събрание, Народният театър, Александровска болница. Ударени са още три министерства и Зоологическата градина.

Председателят на движение "Народна сила" д-р Георги Димов коментира за Аctualno.com тези събития от миналото на столицата ни и защо никога не трябва да ги забравяме.

Преди по-малко от столетие днешните англосаксонски “съюзници” ни бомбардираха, днес рушат нашата икономика като ни изтриват от световната газова карта!

Честит 10 януари 1944/2020 г. Това са датите, които трябва да помним в най-новата ни история!

От първата половина на XX в. са думите на У. Чърчил:

Нужно е да се удари единствено столицата на България, за да капитулира цялата държава. Този град трябва да бъде унищожен, да загине, да бъде сринат до основи и в неговите развалини да се засеят картофи”.

Точно на 10 януари тази година, 76 г. след безскрупулните бомбардировки над столицата ни, разбрахме, че г-н Д. Хейл e решил да пусне поредната "икономическа" бомба върху беззащитна България! Американското правителство било против това Турски поток да преминава през България! Висшият американски дипломат даде интервюто, след като в Истанбул тържествено беше открит газопроводът „Турски поток“:

"България е на източния фланг на НАТО - наистина много важна страна за американската визия за бъдещето на Европа! Бих искал да отбележа първо, че ние наистина се възхищаваме и уважаваме отдадеността на българския народ по пътя му към демокрацията. Силно го подкрепяме. Второ - важно е да не се забравя, че демокрацията е процес, който никога не свършва."

Тези дни германският канцлер Ангела Меркел заяви, че газопроводът "Северен поток 2" трябва да бъде завършен, защото това е важен икономически проект за много европейски страни! Тя отбеляза, че Германия и Русия активно подкрепят икономическите отношения, въпреки санкциите!

Бедна България обаче спря всички икономически проекти с Русия. И съвсем закономерно те бяха иззети от Турция. В момента Турция строи нова ядрена централа, след като ние буквално "забатачихме" проекта Белене. Гърците са готови да заобиколят България, тъй като виждат как Турция се справя успешно и печели от преноса на газ.

Движение „Народна сила“ отбеляза 142-годишнината от Освобождението на София

Представители и симпатизанти на Движение „Народна сила“ се събраха пред паметника на Цар Освободител в столицата и отбеляза...

За 30 год. ние се превърнахме от производител на енергийни ресурси в потребител - и то по волята на новите ни англосаксонски господари и продажните родни политици! За китайски инвестиции пък, и то от най-мащабния в човешката история проект Пътя на коприната, дори и не мечтаем. От него обаче се възползваха нашите съседи - и Турция, и Гърция, и Сърбия... България беше заобиколена за пореден път!

А ние горим боклука на италианската мафия; купуваме опасно ядрено гориво; икономиката ни се крепи на събираните данъци и такси от гражданите (но не и от олигарсите). Малкото постъпленията в държавата са от спестяванията на българите, които "изпратихме" на гурбет и така обезкръвихме демографски България! На този фон станахме страна с приходи единствено от сферата на услугите, без производство, но за сметка на това с ниско потребление и залязваш туризъм. И съвсем не случайно сме и най-бедната страна в ЕС!

- подписахме т.нар. колониални договори с американските централи, което струваше милиарди на българския данъкоплатец;

- ликвидирахме четири блока на АЕЦ "Козлодуй" по неверни внушения - което ни струваше отново милиарди;

- спряхме "Южен поток" по заповед на група американски сенатори, начело с покойния Дж. Маккейн, което ни лиши отново от милиардни постъпления;

Д-р Георги Димов, Народна сила: Изпращаме 2019 г. като най-бедната страна в Европейския съюз

"Изпращаме 2019 г. като най-бедната страна в Европейския съюз. Страна, в която се налагат различните компрадорски форми на неолибералн...

- не реализирахме дори "сигурния" проект АЕЦ "Белене", което не само не допринесе, но и ни ощети с милиарди...

Сега ударът ще бъде битов! След водата, ще ни лишат от газ и енергийни ресурси...това е обещаното светло и "демократично" бъдеще пред изтерзана България!

Защото всъщност неолибералната "демокрация" свършва, когато свършат ресурсите; а националната ни държава остане единствено територия за чужди военни и икономически интереси!

Време е българският народ да се събуди от комата на прехода и да скъса оковите на презокеанското колониално робство!

България не трябва да бъде чужд "доминион", а суверенна държава с достойни доходи, здраво българско население и силна икономика!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com