Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ отговори на Бонев за ремонта на Френската гимназия

27 февруари 2024, 14:07 часа • 11000 прочитания

Кметът, полагайки грижи като добрия стопанин и като страна по договора, да упражни правото на гаранция, в рамките на гаранционния срок, и всеки един недостатък да бъде отстранен за сметка на строителя. Така от групата на ГЕРБ-СДС в СОС отговориха на обвиненията на Борис Бонев за "окаяното" състояние на материалната база на Френската гимназия в София.

"Докато има ремонти, със сигурност ще има проблеми", каза общинският съветник Георги Георгиев. Той обясни, че има сключен договор, а за неспазването му кметът трябва да държи в отговорност всички длъжностни лица, които са приемали работите по проекта.

ОЩЕ: Започва разширяването на Френската гимназия в София

От ГЕРБ заявиха още, че това дали има проблем с изпълнението на проекта е нещо, което трябва да се прецени от експерти. „Трябва да се направи експертна оценка, да се приложи договорът в цялата му строгост, да се наложат неустойките, така, както се прави по всеки един договор“, обясни Георгиев.

По-рано днес от групата на ПП-ДБ СС заявиха, че две години след откриването на чисто новото крило с физкултурен салон на Френската гимназия той е в окаяно състояние. По думите им има опасност за ученици.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес