ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

828
ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС
Снимка: БГНЕС

Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към СОС на Благовест Георгиев от групата на ПП-ДБ-СС. Призоваваме и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада. Това се казва в съобщение на ГЕРБ-СДС до медиите. 

"Настояваме на негово място да бъде избран нов член, тъй като смятаме, че поведението на Георгиев е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност", пише още в своя Фейсбук профил председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

"Оглушително мълчание от страна на общинските съветници на "промяната" и "спасителите" на София по темата с избягалия Благовест Георгиев, който отказа да даде проба за алкохол и наркотици след причинена от него катастрофа. Освен медийни акции, призиви за оставки и клетви за морал и ценности – трябва да има и действия, колеги управляващи. Иначе сме в ситуацията "Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря", пише още общинският съветник Хекимян.

"Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение. До този момент от името на Благовест Георгиев не сме чули дори извинение към обществото.  Ясно е, че групата на ППДБСС е разколебана и е приела за по-лесно да  потули случая, което е равносилно на защита на извършителя.“

До катастрофата на столичния бул. „Драган Цанков“ се стигнало, след като Георгиев е навлязъл в платното за насрещно движение. Удареният водач го е проследил до ул. „Елин Пелин“ и е подал сигнал в полицията. Георгиев беше задържан, но отказа да даде проба за алкохол и наркотици.

От "Продължаваме промяната" веднага реагираха на новината и излязоха с позиция: „Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“.

Оказва се, обаче, че той не може да бъде принуден да напусне общинския съвет. Останалите старейшини все пак могат да го отстранят от комисията, в която участва. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторкси танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

„Долу ръцете от "Патриарха": И от ГЕРБ несъгласни с промените

От 1 май ученици, студенти и докторанти отново ще пътуват по-евтино в София (СНИМКИ)

Без синя и зелена зони през празничните дни в София

Изграждане не велоалея на бул. "Патриарх Евтимий" разгневи граждани

Контрера поиска засилена и ежедневна полицейска охрана в центъра на София

Васил Терзиев: Ролята на успешните хора е не да се отдръпнат, когато постигнат успех, за да му се радват (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София