Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

18 април 2024, 01:06 часа • 1062 прочитания

Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към СОС на Благовест Георгиев от групата на ПП-ДБ-СС. Призоваваме и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада. Това се казва в съобщение на ГЕРБ-СДС до медиите. 

"Настояваме на негово място да бъде избран нов член, тъй като смятаме, че поведението на Георгиев е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност", пише още в своя Фейсбук профил председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

"Оглушително мълчание от страна на общинските съветници на "промяната" и "спасителите" на София по темата с избягалия Благовест Георгиев, който отказа да даде проба за алкохол и наркотици след причинена от него катастрофа. Освен медийни акции, призиви за оставки и клетви за морал и ценности – трябва да има и действия, колеги управляващи. Иначе сме в ситуацията "Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря", пише още общинският съветник Хекимян.

"Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение. До този момент от името на Благовест Георгиев не сме чули дори извинение към обществото.  Ясно е, че групата на ППДБСС е разколебана и е приела за по-лесно да  потули случая, което е равносилно на защита на извършителя.“

До катастрофата на столичния бул. „Драган Цанков“ се стигнало, след като Георгиев е навлязъл в платното за насрещно движение. Удареният водач го е проследил до ул. „Елин Пелин“ и е подал сигнал в полицията. Георгиев беше задържан, но отказа да даде проба за алкохол и наркотици.

От "Продължаваме промяната" веднага реагираха на новината и излязоха с позиция: „Групата общински съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал. Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник“.

Оказва се, обаче, че той не може да бъде принуден да напусне общинския съвет. Останалите старейшини все пак могат да го отстранят от комисията, в която участва. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес