Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изцяло реновирано отделение по вътрешни болести откри МБАЛ-Самоков

20 юни 2024, 17:27 часа • 719 прочитания

МБАЛ - Самоков вече се радва на изцяло реновирано отделение по вътрешни болести. На откриването му присъства ръководството на община Самоков, представители на Министерството на здравеопазването, представители на фирмата-изпълнител, общински съветници и гости.

Кметът инж. Ангел Джоргов поздрави управителя на болницата, д-р Красимира Ковачка, за добрия мениджмънт и за усилията, полагани за създаването на възможно най-добри условия за пациенти и лекари в лечебното заведение. Той благодари на фирмите изпълнители за навременното завършване на строително-монтажните дейности и добрата работа.

"Екипът на вътрешното отделение заслужава да работи при по-добри условия, като в нашата болница от днес това е факт. Община Самоков ще продължи да известира в здравеопазването и ще осигури необходимата медицинска апаратура", добави още кметът.

Управителят на МБАЛ д-р Ковачка изказа благодарности към началника на отделението - д-р Бодурова и на нейния екип за всеотдайната им работа, професионализма и грижите, които полагат за пациентите на едно от най-натоварените отделения в болницата.

Строително - ремонтни дейности се реализираха с осигурено финансиране от Министерство на здравеопазването и проекта ,,Красива България“ чрез Община Самоков.

Освен ремонт и пълно реновиране на базата, проектът включва и изграждане на кислородна инсталация и монтиране на нова асансьорна уредба. Основен ремонт се направи на санитарните помещения и манипулационните.

Подовете в отделението също се ремонтираха, като се положи антибактериална настилка. Подменени са осветителните тела и ВиК системата.

Реновираното отделение освети архиерейският наместник отец Михаил Колев в съслужение с местни духовници.

Още: Балкански военен шампионат се проведе в Боровец

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес