Жители на "Младост" отново излизат на протест

1150
Жители на "Младост" отново излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Живеещите в "Младост 1" излизат на протест срещу застрояването на градинка за отдих в квартала. Лице на протеста е Баба Бонка, която е изпратила писмо до премиера, в което разказва как преди 40 години е засаждала дръвчета в градинката, която ще се изсече.

Проблемно е мястото в карето между блоковете 1А, 3 и 36-и. Преди години този терен е взет от държавата, след което през 2009 година е върнат на пет от наследниците. Те са намерили инвеститор, който иска да строи два пететажни магазина. Хората от квартала обаче са категорично са против.

Иванчева и Петрова засега излязоха под домашен арест

На свобода са вече бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Припо...

Жителите желаят строежът да бъде спрян изцяло и да не се слагат заграждения.

От ефира на Bulgaria ON AIR жителите се обърнаха с апел към премиера да се запознае с техния случай, да им обърне внимание и да не позволи строеж и заграждане на мястото.

"От Столична община са наясно, че проблемите с презастрояването в София са сериозни и в тази част на "Младост 1" и други райони. Оказа се, че подробните устройствени планове не работят. Отстоянията между блоковете не са достатъчни, конкретно в "Младост 1" няма останали блокови пространства, няма достатъчно паркинги, всичко се опорочава", сподели Кристияна Тодорова от Инициативния комитет "За Зелен Младост" в "България сутрин".

Петимата собственици на терена са съгласни да се откажат от строителството, ако на всеки от тях се даде по един апартамент като обезщетение.

Невероятна кражба на общинска земя ли "сготви" Иванчева и Петрова? (ВИДЕО)

Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа Иванчева и г-жа Петрова сигнал срещу инвеститор в "Младост". Това заяви бившият пиар на "...

 "По повод днешния протест в "Младост" 1 срещу застрояването на поредната зелена площ в района – тази между блокове 1А, 3 и 36, Десислава Иванчева и Биляна Петрова информираме нашите съграждани, че февруари 2018 г., 2 месеца преди ареста ни, ние поискахме съдействие за запазването на тази зелена площ като на собствениците на имота се предложи замяна с общински или държавни имоти". Това съобщиха междувременно от екипа на Иванчева и Петрова.

Оттам призовават кмета на София Йорданка Фандъкова и Общинския съвет да намерят начин да обезщетят собствениците на естествено озеленената и залесена площ между блокове 1А, 3 и 36, за да остане тя непокътната за ползване от гражданите на Младост. "Настояваме вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов да обясни какво възнамерява да прави с имотите на Министерството в "Младост" и защо е разпоредил изсичането на здрави дървета в един тях. Призоваваме също незаконно избрания от Столичния общински съвет и.д. кмет на Младост арх. Румен Русев да потърси сметка за безстопанствените и опасни за здравето и живота на гражданите бивши имоти на Министерство на отбраната", заявяват още Иванчева и Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Откриха обновения Дом за стари хора в Ковачевци

Метрото в ж.к. "Люлин" с две нови станции

Незначителни разминавания: Съдът с допълнителна експертиза по делото за кметските избори в София

Работна среща по въпросите за сигурността се проведе в община Костинброд

Отново заговориха за синя зона в неделя

Вечното дерби може да спре движението в центъра на София в събота

Бус лента и велоалея: Какво предвижда проектът на бул. „Патриарх Евтимий"

Бившият столичен зам.-кмет Евгени Крусев осъди прокуратурата за ремонта на "Граф Игнатиев"

ГЕРБ-СДС иска оставки в Столична община заради договори тип "семеен бизнес" (ВИДЕО)

След като избяга от катастрофа: Ето как наказаха общинския съветник Благовест Георгиев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София