Масови кражби на парно в София

9271
Масови кражби на парно в София
Снимка: Thinkstock

В края на месец март 2015 година приключиха проверките в над 900 сгради в София, съобщиха от фирмата за дялово разпределение с най-голям пазарен дял в София.

Проверяващите топлинни счетоводители са констатирали редица пропуски и нередности в отделните имоти като липсващи пломби и стикери по радиаторите, стари и/или блокирали водомери. Така на практика сме свидетели на истински бум на кражбите на топло през изминалия отоплителен сезон.

В Русе намериха изход, няма да има режим на топлата вода по Великден

"Топлофикация" - Русе отлага принудителното спиране на топла вода за абонатите си, което трябваше да започне след Великден. Това съобщи...

След подмяната на индивидуалните разпределители ("топломери") в следствие на изтекъл 10 годишен срок на гаранцията, над 80% от проверените сгради са с монтирани нови уреди за разпределение. В голяма част от имотите обаче са установени стари или неработещи индивидуални водомери.

На тези клиенти е направено предписание за метрологична проверка или подмяна на уреда в срок от три месеца. В една от проверяваните сгради са намерени монтирани работещи радиатори в общите части без измервателни уреди върху тях.

По време на извършените проверки са открити над 200 случая на счупени или липсващи пломби на водомерите, както и редица нередности в баните на клиентите - лири без уреди, демонтирани водомери, както и един случай с нерегламентирано отопление, което е свързано към инсталацията преди измервателния уред.

Друго много често срещано явление при проверките е отказ за достъп до имоти на клиенти в много от посетените сгради, оплакват се топлинните счетоводители, цитирани от БЛИЦ.

Председателят на КЕВР предупреди да се готвим за скъпо парно заради Йемен

Поевтиняването на парното и топлата вода за второто тримесечие на тази година, което беше окончателно утвърдено от КЕВР, не е толкова г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София