Община Елин Пелин награди първото бебе за 2023 г.

3090
Община Елин Пелин награди първото бебе за 2023 г.
Снимка: Община Елин Пелин

За седма поредна година Община Елин Пелин организира церемонията „Бебе на годината“, в която се награждава първото родено дете за новата година в общината и останалите януарски бебета.

На 14 февруари 2023 г. в Ритуалната зала на Община Елин Пелин се проведе церемонията по награждаването на първото бебе и всички деца, родени през януари в общината. В празничния ден отец Иван Плещов, предстоятел на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в гр. Елин Пелин, извърши водосвет за здраве, като благослови новородените и техните родители.

Церемонията бе уважена от д-р Луканова - управител на „МБАЛ Елин Пелин“ ЕООД, д-р Чолакова - управител на „Медицински център I Елин Пелин“ ЕООД, д-р Чорбаджийска – акушер-гинеколог, г-жа Цветанка Игнатова – акушерка, г-жа Гергана Иванова - председател на комисията по „Здравеопазване, образование, култура и вероизповедание, спорт и социални дейности“ към Общински съвет - Елин Пелин, г-жа Анелия Георгиева - директор на Филиал Елин Пелин – „Общинска банка“ АД и г-н Андрей Спасов - Мениджър „Логистика“ в „ДМ България“ ЕООД.

Поздрав към родителите на новородените деца отправи г-жа Райничка Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“ и председателят на Общинския съвет г-н Николай Плещов, които пожелаха много здраве, успехи и дълголетие на новите жители на общината. "Раждането на децата е поздрав към всички родители, които получават посланието "добре дошли във вечността", тъй като децата са нашето по-добро продължение", заяви г-жа Николова и допълни, че "да си родител е удоволствие, привилегия, но и отговорност". Заместник-кметът с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности" призова родителите да водят и да напътстват децата си, прегръдките им да бъдат закрила и опора за тях. Тя се обърна и към медицинските специалисти, присъстващи на церемонията, като им пожела здраве, да бъдат все така всеотдайни, да продължават да дават надежда на всички родители.

Председателят на Общински съвет - Елин Пелин Николай Плещов отбеляза случаите на чудо на родени и оцелели деца в съседна Турция и Сирия. "Това ни показва, че животът е едно чудо. Това чудо, което имаме, тази жажда за живот, това, което не можем да го опишем с думи, да не го пропиляваме, да го изпълним със смисъл и да го предаваме на поколенията", добави той и посочи, че трябва да се стараем да бъдем добри и да даваме пример на децата, защото без българи, всичко това, което правим, няма никакъв смисъл.

Кметът на Добрич ще дари първото бебе на града за 2023 г.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще посети Многопрофилната болница на 5 януари, за да поздрави първото бебе на добруджанския град за 20...

Първото изплакало бебе в община Елин Пелин през 2023 г. е малкият Йоан Стоев от село /гара/ Елин Пелин, роден на 3 януари 2023 г. Родителите му получиха почетен плакет от Община Елин Пелин, заедно с много подаръци от спонсорите на кампанията.

През януари 2023 г. посрещнахме още 16 бебета, в това число и две двойки близнаци. Всички новородени деца получиха подаръци от партньорите на събитието - Общинска банка, фирма "КОЕВ 2005" ЕООД, "ДМ България", "Лидл" и "Т-маркет".

Подаръците за новородените през м. януари 2023 година деца бяха връчени лично на родителите от зам.-кмета на общината г-жа Райничка Николова и председателя на Общински съвет – Елин Пелин г-н Николай Плещов.

Кампанията „Бебе на годината“ се реализира с любезната подкрепа на:

С подаръци кметът на Ловеч посети майките на бебетата, родени на Нова година

С подаръци кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети майките на бебетата, родени на предела към Новата 2023 година. Кметът бе по...

„ДМ - България“ ЕООД, дарили за първото родено дете за 2023 година ваучер на стойност 100 лв. и подаръчни комплекти за всички деца, родени през месец януари;

„Общинска банка АД“, филиал Елин Пелин дарили сребърен с четири монети за първото родено бебенце за 2023 г.;

„Лидл България ЕООД енд ко“ КД, осигурили подаръци за всички новородени деца, на стойност 500 лв.;

„Максима България“ ЕООД, дариха подаръчни комплекти за всички деца, родени през месец януари 2023 г.;

Уважаеми родители, давайте на децата си корени и криле! Корени, за да знаят къде е домът им, криле, за да летят по пътя наречен ЖИВОТ! Пожелаваме на всички новородени да са здрави, да растат в семеен уют и топлина и да реализират всичките си бъдеще стремежи, желания и мечти. На добър път!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София