Община Самоков участва в конференция за прилагането на подхода ЛИДЕР

1249
Община Самоков участва в конференция за прилагането на подхода ЛИДЕР
Снимка: Община Самоков

Местна инициативна група – Самоков и Местна инициативна рибарска група – Самоков бяха част от Международна конференция, посветена на 30-годишнината от прилагането на подхода ЛИДЕР/Водено от общностите местно развитие в Европейския съюз. Конференцията се проведе от 10 до 12 май в Бургас и Поморие.

Форумът се организира от Министерство на земеделието и в него взеха участие министърът на земеделието д-р Иван Иванов, председателя на парламентарната комисия по земеделието храните и горите Пламен Абровски, заместник-министърът на земеделието д-р Момчил Неков, народни представители от България, представители на изпълнителната власт и парламента на Румъния, участници от Франция, както и представители на Европейската комисия, кметове, представители на управляващите органи на финансиращите подхода програми, Държавен фонд „Земеделие“, експерти от европейски асоциации на местните инициативни групи и служители и участници от местните инициативни групи.

Община Самоков премахва кабели на оператори по улица в града

Започна премахването на кабели на интернет оператори по ул. “Отец Паисий” в Самоков. Това е първата стъпка към регламентира...

Подходът, който се изпълнява вече втори програмен период, е час от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Целта на събитието е да се представи подготовката за прилагане на подхода ЛИДЕР/ВОМР за следващия програмен период и да бъдат обсъдени добри практики при изпълнението му до момента.

По време на международното събитие се проведе изложение – базар с местни продукти и занаятчийски произведения от териториите на местните инициативни групи от България и Румъния. На площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас, при голям интерес, производителите представиха продуктите си. Община Самоков, бе представена от уникалните шевици на Ани Йовева, карамелени и медени вафли на фирма “Би Си Си” и шоколадите „Бернард”. Изложението откри зам. министър Неков, който изтъкна важността на подкрепата на подхода ВОМР към малките производители. Голям интерес имаше към месното производство и млечните продукти, както и към продуктите на винариите, които бяха сериозно представени на изложението. Представителя на Европейската комисия Матиас Сабо избра подарък на съпругата си от произведенията с българска шевица на Ани Йовева. В събитието бяха включени и различни културни програми от изпълнители от България и Румъния.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София