Продължава работата по проект "Магия на синергиите" в община Елин Пелин

1166
Продължава работата по проект "Магия на синергиите" в община Елин Пелин
Снимка: община Елин Пелин

От 17 до 19 май 2021 г., в Община Елин Пелин, се проведе Първа двудневна работилница в България по проект „Магия на синергиите“ CB007.2.12.002. Бе представена концепцията за креативен туризъм като основна възможност за развитие на устойчив туризъм в трансграничната дестинация Елин Пелин – Лесковац.

Основната цел на работилницата бе изготвена на база поставените в Съвместната стратегия за устойчив туризъм цели и планове за развитието на трансграничната дестинация Елин Пелин – Лесковац Бяха обсъдени и конкретните дейности, необходими за постигането им, както и очакваните резултати, показатели за измерване на резултатите, сроковете за изпълнение и др. - Задачите по време на тези два дни бяха свързани с работа по групи, дискусии, и др. методи, които ще спомогнаха за по-ефективното и качествено генериране на идеи за развитие на трансграничната дестинация, разработване на нови съвместни туристически продукти, с които да се повиши интереса и посещаемостта към трансграничната дестинация и др.

Като резултат на проведената работилница, впоследствие ще бъде разработен реалистичен план за изпълнение за следващите 1 и 5 години, в който да са зачетени и включени интересите и мненията на различните заинтересовани страни. Разработването на правилен план ще спомогне при разработването на бъдещи проекти, за които би могло да се кандидстства за финансиране и от ЕС, и които впоследствие партньорите от Елин Пелин и Лесковац, да могат да реализират, за да подобрят икономическото, социалното и културното, както и свързаното с околната среда развитие на трансграничната дестинация Елип Пелин – Лесковац.

Според ЮНЕСКО креативният туризъм е пътуване, насочено към ангажиращо и автентично преживяване, включващо учене чрез участие в изкуствата, културното наследство или специалния характер на дадено място, което създава връзка с жителите и тяхната култура. Kреативният туризъм е този, който предлага на посетителите възможността да развият своя творчески потенциал, чрез активно участие в курсове и учебни преживявания, които са характерни за дестинацията, която са избрали. Потребители на креативен туризъм искат да усетят местната култура, като участват активно в артистични и творчески дейности. Имат желанието да изживеят преживявания, при които да се чувстват „като местен жител“ и харчат значителна част от бюджета си за тези преживявания и опит.

Водещ партньор по проекта е Община Елин Пелин, България, а проектни партньори са Туристическа организация Лесковац, Република Сърбия и Център за развитие - Ябланица, Пчиня окръзи, Република Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Община Елин Пелин отчете достойно представяне по състезание за безопасност на движението

Съдът отложи делото за изборите за кмет на София

Спират парното в София

Тестват сирените в София на 1 април

Община Самоков получи финансиране на проект за подмяна на водопроводната мрежа

Започна изкърпването на улиците в Самоков

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София