X
 
 

Съдът отново отложи решението си за изборите в София

554 0
Съдът отново отложи решението си за изборите в София
Снимка: БГНЕС
Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София. Съдът ще заседава отново следващата седмица, съобщава БНР.

Манолова внесе 14 класьора доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата. Тя иска касиарне на резултатите от местните избори, проведени на 3 ноември 2019 година.

Мая Манолова: Не създавам партия, а гражданска платформа

„Регистрираме гражданската платформа „Изправи се.БГ” като гражданско сдружение, с идеална цел в обществена полза. В о...

Отлагането се е наложило, защото магистратите поискали още доказателства, коментира пред БНР Манолова: "ОИК не се беше запознала със становището на вещите лица. Бяха поискани и още доказателства, което наложи отлагане на делото. Съдът отново отложи произнасянето си за това дали следва да бъдат отворени чувалите с бюлетини."

Ще бъде направено повторно броене поне в част от изборните секции, категорична е Манолова. "Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение, от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите".

 

В 14-те класьора с доказателства за нарушения, внесени от инициативния комитет на Мая Манолова след местните избори, се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.

С 14 класьора доказателства Мая Манолова поиска касиране на вота в София

Жалба за нередности в изборите с искане за касиране на вота в София внесоха в Общинската избирателна комисия гражданският кандидат за с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално