Все още не се знае конкретната причина за убийството на сириец в центъра на София

3862
Все още не се знае конкретната причина за убийството на сириец в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Конкретната причина за скандала, който доведе до убийството на сирийския гражданин в София, все още не изяснена, защото трябва да се разговаря с другите пострадали лица. Това каза пред журналисти старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, във връзка с убития вчера сирийски гражданин в центъра на София, предаде "Фокус".

Той посочи, че здравословното състояние на другите пострадали лица, в момента не позволява да бъдат разпитани от органите на МВР.

След години на чакане заводът за отпадъци в София вече работи

След почти 10-годишно чакане официално заработи заводът за преработка на отпадъци на площадка „Садината” в София. В петък о...

"След разговор със свидетелите ще бъде изяснен конкретният повод", каза старши комисар Маринов. На въпрос дали скандалът е възникнал заради пари от трафик на мигранти, той отговори: "Това не е потвърдено. Предстои да се изгледат видео материали и да се извърши повторен разпит на свидетели и очевидци". Той обясни, че на този етап информацията, с която МВР разполага, е от преки очевидци на случилото се. "Имаме данни от очевидци, които казват за настъпил конфликт, словесни пререкания и физически сблъсък. След като имаме възможност да разговаряме с пострадалите лица, тогава ще стане ясна картината, защото в момента те не са в състояние да дават показания", коментира още Маринов.

Същевременно по повод запитвания от представители на медии, Софийска градска прокуратура (СГП) съобщи, че към момента продължават интензивни действия по разследване на убийството на Ширван Рашид (на 22 г. от Сирия), което бе извършено в неделя, 13 септември 2015 г. , в центъра на столицата.

Досега са събрани доказателства, обосноваващи участието на двама души в извършеното престъпление. Това са братята Масум Абдулсалам и Хошнаф Абдулсалам, които са сирийски граждани със статут на постоянно пребиваващи в България.

СГП съвместно със СДВР продължава да работи по всички възможни версии, като на този етап от разследването няма данни за това някой от тримата да е бил свързан с т. нар. каналджийство на бежанци, съобщават и от СГП. Същевременно има доказателства, че е съществувал предходен личен конфликт между братята Абдулсалам и убитият Рашид.

Двама братя са нападателите на убития сириец в столицата

Двама братя, сирийски граждани, са нападателите на убития в района на „Женския пазар” в София 22-годишен мъж, също от сирий...

Към настоящият момент с оглед на това, че е възможно разследването на бъде осуетено, повече информация не следва да бъде оповестявана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София