Двама братя са нападателите на убития сириец в столицата

7559
Двама братя са нападателите на убития сириец в столицата

Двама братя, сирийски граждани, са нападателите на убития в района на „Женския пазар” в София 22-годишен мъж, също от сирийски произход, съобщава БГНЕС.

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за смъртта на младия мъж, извършено на ъгъла на улиците „Княз Борис I” и „Цар Симеон”. Извършителят и брат му са нападнали жертвата и единият е нанесъл смъртоносна рана. В близост до местопроизшествието са открити с травми и други двама сирийски граждани.

Схемата за имигрантите: ЕК плаща по 6000 евро за бежанец, България приема 788

Европейската комисия представи нови предложения за справянето с проблема с имигрантския натиск в ЕС. Основната идея е да бъдат разселен...

Те са настанени в лечебни заведения. Участниците в конфликта са със статут на постоянно пребиваващи в България. И от прокуратурата, и от полицията казват, че убийството е извършено вследствие на битов конфликт. Процесуално-следствените действия продължават и към момента, под ръководството на СГП и с участието на СДВР.

Кървавият инцидент се разигра минути преди 13 часа в самия център на столицата. Трупът на мъжа лежа на земята, покрито с плат пред погледите на събралите се минувачи, живеещи и работещи в района. Свидетели разказаха, че жертвата е била преследвана от двама души, които са го наръгали. Мъжът е починал на място.

Хора, живеещи в района, разказаха, че през 2013 и 2014 г. по улица “Цар Симеон” се е забелязвало далеч по-голямо полицейско присъствие. В последните месеци патрулите на охранителна полиция и на Жандармерията обаче са били силно редуцирани.

Повече от две години в района на днешните инциденти почти през целия ден и особено във вечерните часове могат да бъдат забелязани български граждани от ромски произход, за които има данни, че са част от организаторите на трафика на нелегални имигранти от Турция през България за Западна Европа. Живеещите около "Женския пазар" и Халите разказаха още, че ежедневно стават свидетели на скандали между чужди граждани от арабски произход.

България преговаря с ЕК за 6000 евро на бежанец

България преговаря с ЕК за 6000 евро на човек. Толкова даде Европа по програмата за релокация на бежанци от Малта в страни от ЕС. Общин...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com